Kohtle hadroneid inimlikult

Tore, et nõrkade õiguste kaitsmine on liikumas aina laiemale ja sügavamale. Mõned kaitsevad loomi lausa inimesi kiusates, teised on algatanud Köögiviljade Vabastamise Rinde. Seoses Šveitsis käivitatava Suure Hadronipõrkuriga (LHC) on osade inimeste südametunnistus ärganud ka hadronite ebainimliku kohtlemise koha pealt.

Grupi asutaja Tia Aumiller räägib:

Ainus eesmärk, milleks inimesed hadroneid ülisuurte kiirusteni kiirendavad, on nad ära hävitada. Mitte keegi ei mõtle sellise teguviisi eetilisusele. Universumis on vaid piiratud hulk hadroneid ja meie ainult hävitame neid. Mis siis saab, kui nad otsa saavad? Aga kui nad tunnevad valu? Kas vaatame sajandite pärast oma praegust teguviisi kahetsedes? Umbes nagu praegu kahetseme bakterite tapmist antibiootikumidega.

CERN-i teadlased ütlevad, et selline liikumine on neile uudiseks.

Oleme kohanud segaseid, kes arvavad, et me rebime universumisse augu, ja selliseidki, kes peavad meie peamiseks plaaniks luua uus dr. Manhattanite inimrass, aga see on lihtsalt veider.

LHC projekti juht Erich Stanhoffe tunnistab, et pole uuritud, kas hadronid tunnevad valu või jäävad suurtel kiirustel liikudes haigeks, kuna isegi selline mõte on naeruväärne.

Allikas: Group Protests Treament of Hadrons at CERN

Omaette žanr on kujunenud hardonite kohta:
näiteks largehardoncollider.com

9 Replies to “Kohtle hadroneid inimlikult”

  1. Aaa, siit loo moraal- loe mõni link ka enne läbi :P

    Kuigi raske on see elu- saa nüüd aru, kas teevad inimesed nalja või mõtlevad tõsiselt.

  2. Ma usun, et nad teevad nalja.

    Aumiller responded, “That’s what they said about the other group I founded, Mothers Against unDead Drivers, which warns people of driving while a zombie, but they’ll see.”

    Aga huumorimeele eest boonuspunktid.

  3. Excellent !! Peab ytlema, et väga tabavalt ära kasutatud domeen, mis on ka kenasti raha teenima pandud. Pakun, et omanikul pole enam tarvis tööle minna … Igatahes päeva parim nali !

  4. Daily Mail: Oh crumbs! Hadron Collider breaks down because a passing bird dropped bread on it

    It’s one of the most expensive and technologically-complex machines in the world, but that didn’t prevent the Large Hadron Collider from coming a cropper thanks to our feathered friends.

    The £4.4 billion ‘God Machine’ overheated after a passing bird dropped a piece of bread into a high voltage installation which was powering a cooling unit.

    Scientists looking into a failure of the cryogenic cooling plant found a piece of baguette had caused the malfunction.

    Pildil kujutatud lind ja saiake ei ole juhtumiga seotud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga