Magnetitega pesu pesema?

Magnetic Laundry System - magnetiline pesupeseminePostimehe tarbijalisa Tarbija24 avaldas osaühingu Fresh Approach PR-üllitise Pesupulbri võib asendada magnetitega.

Sissejuhatus on tüüpiline probleemi kirjeldus:
* keskkond on muutunud pahemuse poole;
* inimtegevus on selles süüdi;
* suur osa selles jamas on kodukeemial;
* suur osa kodukeemiast on seotud pesu pesemisega;
* lisaks paljude inimeste allergilised reaktsioonid kodukeemiale.

Siit õigustatud küsimus, et mida küll teha? Mida mina keskkonnateadliku tarbijana saan teha?
Loobuda pesu pesemisest?

Ei! Hoopiski mitte! Sul tuleb osta magnetiline pesupesija (749 krooni) ja kõik need probleemid saavad lahendatud! Pesu pestud ja keskkond säästetud, allergilistest reaktsioonidest rääkimata.

Kes soovib, saab imevidinat vaatama minna Türi lillelaadale.

Liiga ilus, et olla tõsi?
Loomulikult!

Austraalia tarbijaid nõustav koduleht Choice võttis kätte ja testis neid magnetpesupalle.

Pesu määriti mullaseks ja tehti kolm pesu – magnetpallidega, palja veega ja tavalise pesupulbriga.
Tulemus on, et pesupulber pesi pesu päris puhtaks, aga magnetpallipesu ja palja vee pesu tulemustel polnud mingit vahet.

Ega tootjad-turustajad tegelikult ju ei valetagi eriti – tõsi on see, et keskkond saab kemikaalidest säästetud, pesu jääb ilma võimalikest allergiat tekitavatest ja kiudu lõhkuvatest kemikaalidest, ainuke asi, et pesu ei pese see puhtamaks kui palja veega pestes. Seega milleks neid magnetpalle vaja võiks minna? Tootja-turustaja kukru täitmiseks?

Austraallaste testi tulemus veidi pikemalt:
choice.com.au

Siin aga tootjafirma LifeMiracle koduleht, kus lugeda hulk imelisi omadusi ja eriti usaldusväärseid tunnistajate ütlusi :-) Loomulikult on magnetpesurid patenteeritud.

Hydro Assist Fuel CellMis aga meie kodukootud edasimüüjasse puutub, siis neil on veel üks huvitav säästutoode: sõida paagitäiega kaks kuni kolm korda pikem vahemaa!!
Esialgu osta endale 14490 krooni eest Hydro-Assist Fuel Cell (HAFC), hiljem saad Pre-Ignition Catalytic Converter (PICC) soodushinnaga!

Kirjutasin neile sellise kirja:

Tere, head inimesed!
Teie firma missioon ja eesmärgid on igati lugupidamist väärivad, aga igaks juhuks teavitan Teid, et väga suure tõenäosusega on Teie poolt pakutavad Hydro-Assist Fuel Cell ja PICC osavalt punutud petuskeem.

Nimelt on hr Dennis Lee, kes seda tehnoloogiat ‘arendab’ ammusest ajast tuntud ‘vaba energia’ entusiast, kes on mitmeid kordi pettuste pärast vangis istunud, kes on korduvalt andnud lubadusi, mis iial ei täitu ja oleks hirmus kahju, kui Te oma igati õilsad eesmärgid ja missiooni selliste petuskeemidega kompromiteeriksite.

Siin paar artiklit, mis valgustavad Dennis Lee tagamaid ja teguviise:
http://www.nmsr.org/denislee.htm
http://www.csicop.org/si/9707/krieg.html

Teadmiseks veel, et Tehnikaülikoolil on laboratoorium, kus nad saavad testida eri pesuvahendite pesuvõimet. Nad on seda teinud eri pesupulbritega ja ka vedelate pesuvahenditega, seega peaksid nad olema võimelised seda testi läbi viima ka Teie poolt pakutava magnetilise pesuviisiga. Üks korralik laboratoorne test on ikka heaks argumendiks oma toodete müümisel.

Lugupidamisega,
xxx

Pean tunnistama, et tegelikult vist on olemas mingi tõenäosus, et just seekord osutub Dennis Lee leiutis efektiivseks, aga tema seniseid saavutusi arvesse võttes on kahtlusel kahtlemata oma õigustatud koht olemas.

Kui nad vastavad, annan teada.

Või peaks kohe ja kiiresti Tarbijakaitset teavitama?

8 Replies to “Magnetitega pesu pesema?”

  1. Eks tarbijakaitse saab seisukoha võtta kah alles peale sõltumatut ekspertiisi; ja seda kipuvad nad soovitama tarbijal tellida. Pärast on tarbijal muidugi õigus kulud süüdlaselt sisse nõuda.

  2. Tuntud USA füüsik ja raamatu Voodoo Science (loe books.Google) autor Bob Park mainib oma teravas ja tabavas nädalakirjas What’s New ära ka HAFS-i ja PICC-i. Kuivõrd energeetika-alase pseudoteaduse jälgimine on professor Parki harrastus olnud palju aastaid, siis armu need asjad ei leia:

    3. ENERGY: HIGH FUEL PRICES BRING OUT THE VOODOO SCIENCE.
    The latest is something called the Hydro Assist Fuel Cell. It’s not a fuel cell as the rest of world uses the term; it’s a kit to modify your existing car. It extracts a hydrogen-oxygen mixture from water and adds it to your fuel, doubling your mpg. The same people are now offering the Pre-Ignition Catalytic Converter, PICC, to upgrade performance of the HAFC. Never mind the laws of thermodynamics, it’s “based on scientific observation.” But this is another mom and pop operation; the big fish are still biting on BlackLight Power. Let’s take a look.

  3. Vabandan teemavälise küsimuse pärast, aga kas 3. ja 4. kommentaar on robotite töö? Midagi selle vastu teha ei anna?

  4. Ei, need on tagasivaated. Kui uus artikkel vanale viitab, siis tuleb niisugune kirje vana artikli kommentaariloetellu.

    Teoreetiliselt võib ka mõne teise blogimootori vahendusel kirjutatud uus artikkel siia viidates niisugust kirjet provotseerida, aga AFAIK ei ole seda veel kunagi juhtunud.

  5. Ahah. Palju arusaavam oleks minu meelest miski string formaadis “sellest kirjutatakse ka postituses” + postitusePealkiri, aga sinna vist ei anna midagi parata?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga