Kuidas sõber homöopaadi juures käis, osa 1

Volli aparaatSarnaselt uskumusmeditsiini nimel vanduvate inimeste lugudele stiilis “käisin ja sain abi, soovitan teistelegi”, ei pretendeeri see lugu enamale kui isikliku kogemuse vahendamisele.

Lugu algas sellest, et sõbra lähedane, kes ise homöopaatiasse ja kõigesse muusse niinimetatud alternatiivsesse usub, soovitas oma eesnäärmeprobleemiga lähisugulasel lisaks tavaarstile ka homöopaati külastada, kui ilmselt ravimite tõttu ka maks häda hakkas tegema.

Homöopaat soovitas päris arsti poolt ette kirjutatud ravimite kogust vähendada poole võrra, peale mida olukord eesnäärmega üsna pea hullemaks pööras ja ta kribinal-krabinal oma päris arsti juurde tagasi läks, kes patsienti pehmelt öeldes eluohtliku lihtsameelsuse eest läbi noomis.

Vanemal mehel oli homöopaadi juurde minekuks vähemalt kaks mõjuvat põhjust:
* noorema lähedase, kes on kõrgemalt haritud kui ta ise, soovitusi võib ju ikka usaldada (ei ole meditsiiniline haridus);
* konkreetselt see homöopaat on arsti haridusega ja küllap ikka usaldusväärne ja teab, mida ja kuidas teha (tegelikult on see homöopaat Tervishoiuameti andmetel anestesioloog ja ametlikult ei tööta mitte üheski Tervishoiameti litsentsi omavas tervishoiuasutuses).

Sõber, soovides asja toimemehhanismi uurida ja ehk ka oma lähedasele mõistlikuse valguskiirt usaldusväärsemal moel ilmutada lasta, võttis kätte ja otsustas ka ise homöopaadi juurde minna, et omast käest oma kogemus võtta oleks.

Esimene külaskäik sisaldas ‘aurogrammi’ analüüsi Volli elektroakupunktuuri aparaadiga, mis pole ilmselt midagi muud kui naha takistuse mõõtja.
Probleemi kaardistamiseks küsiti küsimusi Luule Viilma vaimus, joonistati inimese kujutisele sakilisi jooni, mis ‘ravi’ käigus peaksid siledamaks vormuma.

Küsiti ka vaevuste kohta. Sõber, kel erilisi vaevusi, mis elu segaksid, tegelikult polnud, ütles, et märtsis ja oktoobris võtab väsimus võimust. Ahaa, ütles homöopaat, – vastavalt sünniajale ja biorütmide graafikule peabki see umbes nii olema!

Veel uuriti, kas ta mingeid rohtusid võtab. Ütles, et ei võta, aga tegelikult oli just kolesterooli alandamise kuuri läbimas ja aegajalt teevad kõrvetised liiga, mida siis käsimüügiravimiga leevendatakse. Targa masinaga igaks juhuks üle kontrollides tuli ka kinnitus, et ravimite jälgi organismis ei ole, kõik näidud olid kenasti ‘korras’.

Siis jõudis kätte aeg tarkuseteri kuulda võtta:
* ainus ‘lubatud’ metall ihu läheduses on kuld, teised metallid tuleks kehast eemal hoida ja seda tõestati koheselt ka sellesama masina abil;
* mikrolaineahju kasutamine on halb, tuleks ära keelata;
* mobiiltelefoni kasutamine ja keha lähedal hoidmine on ohtlik;
* Tšernobõli ohvrid said homöopaatiliste graanulite ja tema meetodi abil terveks.

Raviks määrati lehekülgi Luule Viilma raamatutest ja mingeid aparaadiga väljamõõdetud homöopaatilisi graanuleid.

Tasu 400 kr visiit + mõnisada krooni graanulite eest. Maksmine sularahas, kviitungit ei antud.

jätkub…

7 Replies to “Kuidas sõber homöopaadi juures käis, osa 1”

  1. Krt, mulle tuli äriidee: vana voltmeeter ja ostsilloskoop tuleb ära tuunida uute kirjadega, ja raske $$ eest maha müüa.
    Kus siiditrükki tehakse?

  2. Mind huvitab selline aparaat nagu volli aparaat. Kas selle kohta saaks lõpuks ja lõpliku tõe välja selgitada. Mis seade see on?

    http://www.hot.ee/colega/arstid.html
    volli aparaat
     Arsti töö teeb kiiremaks ja täpsemaks meetod, mis sai nime leiutaja, saksa arsti Reinchard Volli järgi. 
    Volli aparaat ei anna tavamõistes diagnoosi (mis mõõtu on sapikivi), küll aga näitab ampermeetri põhimõttel töötav riist, kui suur on hetkel konkreetse organi energiavaru.
    See on väga oluline teave, sest homöopaatiline ravim mõjub organismis just energeetilisel tasandil. Preparaadid on algaine vähemalt kümnekordsed lahjendused, mida võib aparaadiga lahjendada miljoniteni. See tähendab, et neis pole enam algaine molekuligi. Ravim toimib energeetilise resonantsi põhimõttel, saastamata keha. Ta kustutab haiguse energeetilise laine. 
    Elektroakupunktuurdiagnostikaga R.Folli meetodil ja homöpaatilise ravimeetodiga on tegelenud 1990.aastast. 1993.a. Brüsselis toimunud näitusel Heureka sai kuldmedali diagnostikameetodi ja hõbemedali aparaadi Test eest. Rahvusvahelise Loodus- ja Ühiskonnateaduste Akadeemia tegevliige. Erakliiniku KoLeGa direktor. 

    Reinhard Foll (1919-1988), saksa arst ja teadlane huvitus hiina filosoofiast ja meditsiinist, sealhulgas akupunktuursest teraapiast. Iga akupunktuurse punkti energeetiline potentsiaal sõltub vastava organi tervislikust olukorrast. R.Foll töötas välja aparaadi, mis võimaldab seda potentsiaali mõõta, andes organi seisundi kohta objektiivset informatsiooni. Ta täiendas aparaati, lisades sellele seadme, mille abil saab kontrollida organismi reaktsiooni homöopaatilisele ravimile, toiduainetele, loomakarvadele, ehetele, kosmeetikavahenditele jne mõne minutiga. Tema aparaat leidis kasutamise valedetektori väljätöötamisel, mistõttu selle tutvumist ja juurutamist esialgsel, meditsiinilise diagnostika eesmärgil takistati. Seetõttu on hakatud Folli meetodi võimalusi uurima alles viimase 10 aasta jooksul.
    1 oktoobri Ekspressis on jutt:
    Appi, mu perearst on homöopaat!
    Lehes oleval pildil on ka aparaat, mis väga sarnanes volli aparaadiga.
    Preemiaks viis tuhat krooni.
    Kui aparaat diagnoosib ja sama summa skeptikute preemiafondi, kui aparaadist seep välja pestakse, st tehakse selgeks, mis aparaadiga tegu ja milles seisneb pettuse põhimõte.

  3. @Toomas – aparaat on umbluu. Mõõdab keha elektritakistust ja selle näit sõltub haarde tugevusest, naha niiskusest, operaatori suvast, kuid mingeid päris tulemusi pole täheldatud. Kui käid mitme tegelase juures aparaadiga diagnoosi ja soovitusi saamas, siis suure tõenäosusega saad vägagi erinevad soovitused.

    Sarnane aparaat on kasutusel näiteks ka saientoloogidel, nemad nimetavad seda e-meetriks. Kasutada saavad nad seda religioosse protseduuri läbiviimiseks, aga kindlasti ei ole neil luba selle abil päriselt diagnoosida ega mingit ravi määrata.

    Volli aparaadist on juttu nt siin:
    Kuidas sõber homöopaadi juures käis, osa 1 ja pikemalt siin.

    Veider on muidugi see, et kõnesoleva isiku nimi on tegelikult Reinhold Voll, mitte Reinhard Foll. Nimekuju Foll on ilmselt tagasitõlge vene keelest eesti keelde.

  4. Aga pangem tähele, et see “ampermeetri põhimõttel töötav riist” suudab mõõta “energiaid”, mida teiste kõiketeadjate selgituste järgi moodne füüsika üldse mõõta ei suuda. Vat selgitagu keegi see vastuolu ära, palun ☺

  5. Alustaks sellest, et hetkel on käsil Zoja Gabovitshi raamat. Tekitas minus see huvi homoöpaatia vastu ja kuidagi peale otsingut siia sattusingi.

    Raamatust selgub, et tegu on pikalt tavameditsiinisüsteemis töötanud anestesoloogi-reanimatoloogiga, kes on pidevalt pidanud omandama uusi ravivõtteid ja tehnikaid, tegelema täiend- ja juurdeõppega. Homoöpaatiani jõudis ta pärast pea kolmkümmend aastat tööd nn.ametliku meditsiini radadel, kus ta on kõigi võimalike ja võimatute vahenditega on aidanud tuhandeid inimesi. Enamus neist on olnud juba minekul. Loetust jääb mulje, et inimene tõesti teab arstiasjandust, millest ta ka üpris haaravalt kirjutab. Ise polekski uskunud, et arsti töö nii keeruline ja nüansirikas võib olla ja seda veel vene ajal koos igasugu piirangute ning heade ravimite defitsiidi tingimustes hästi teha – respect minu poolt. Raamatust jääb mulje, et kõike tehakse inimese heaks ja niiöelda poolmuidu.

    Samas nüüd siit lugedes, et visiit 400 ja paar terakest 400, et päris palju raha võetakse terve inimese käest selle eest, kui tal veel midagi eriti viga ka pole. Kas tõesti on kõik inimesed raha peal väljas? Aga kuna endalgi ei ole kõik päris korras, siis huvi pärast lähen käin seal ära. Tulemustest annan kindlasti teada ja eks siis ole näha, kas proua on raha peal väljas, või õnnestub tal mind aidata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga