MTÜ Eesti Skeptik liikmeskond

Tänase seisuga on mittetulundusühingul Eesti Skeptik tervelt kaks ametlikku liiget – asutajad Elver Loho ja Martin Vällik [26. mai: vaata uut liikmete seisu: MTÜ Eesti Skeptik liikmed]. Ausaltöeldes pole me liikmeskonna laiendamisele tähelepanu pööranud, kuigi skeptiliselt meelestatud inimesed on meid märganud ja ka uurinud, kuidas liikmeks saada.

Põhikirjas on liikmeks saamisel kaks tingimust:

  1. tuleb esitada kirjalik avaldus juhatusele, milles kohustutakse täitma ühingu põhikirja;
  2. ning kirjalik skeptika-alane uurimustöö või referaat või esinemine suulise ettekandega ühingu koosolekul.

Avalduse vorm:

Mittetulundusühingu Eesti Skeptik juhatusele

Palun mind, Eesnimi Perenimi, isikukood, kontaktandmed, aadress, vastu võtta MTÜ Eesti Skeptik liikmeks.

Olen MTÜ Eesti Skeptik põhikirja läbi lugenud ning kohustun seda täitma.

Nimi
allkiri
kuupäev

Avalduse (lae pdf) võib saata posti teel aadressile Lagedi tee 17, 11415 Tallinn või esitada järgmisel skeptikute kohtumisel kohapeal. Võib saata ka e-kirja teel, kui muud moodused keerukad on. Isikuandmete lekkimatus tagatakse.

Ettekande või artikli osas lubame vähemalt esialgu leebed olla ja arvesse võib minna igasugune kodanikualgatus või tegevus (ka tööalane), mis skeptilist meelt ja umbluutõrjet edendanud on. Selle tegevuse eri vorme on väga palju, kuid ühingu liikmeks astumise puhul võiks see tegevus kirjalikul moel juhatusele üles tähendatud saada, kui artikli või ettekande tegemiseks aega pole.

Liikmeks vastuvõtmise otsustab juhatus.

Kui edaspidi on liikmeid rohkem ja üldkoosolek otsustab sellise juhatuse valida, mis lubab uueks liikmeks vastu võtta vaid akadeemikuid, siis saab muidugi kordades raskem olema.

Liikmemaks
Hetkel ei ole kehtestatud liikme- ega sisseastumismaksu, kuid vabatahtlikke annetusi võib vabalt teha igal ajal ja iga summa kaupa.

MTÜ Eesti Skeptik liikmeks olemine on avalik
Liikmete nimekiri (loomulikult ilma isikukoodi ja muude avalduses nimetatud andmeteta) saab olema leitav skeptik.ee küljel. Kui keegi soovib, siis võib nime juurde kirja panna ka ametiala või tiitli, kontaktandmed, kodulehe aadressi või muu.
Avalik on ka pangakontol olev rahasumma, kuid annetajate andmed saavad esitatud vaid seadusega ette nähtud puhkudel selleks õigustatud isikutele või annetaja enda soovil ka skeptik.ee küljel.

Liikmelisuse lõpetamine on lihtne
Saada vastavasisuline kiri juhatusele ja oledki väljas.

Kui miski segane, küsi üle.

11 Replies to “MTÜ Eesti Skeptik liikmeskond”

  1. Toivo,
    ikka võib rahaliselt ka toetada. Lehe üleval paremas nurgas on vajalikud andmed.

    Raha eest meisterdame nt järgmise aasta umbluu preemia.
    Kui koosolekut või muud üritust tehakse, siis ehk on mõni kulu, mida katta. Kui mõni 10 000 kr testile pretendeerib, siis võib testi läbiviimiseks mõni kulu kujuneda. Kui MTÜ Eesti Skeptik abort.ee tegijate või homöopaatide poolt kohtusse kaevatakse, siis võib õigusabi eest mõni kroon kuluda. Jne.

    Kuid nii kontol olev rahasumma kui ka selle kasutamine saavad olema avalikud.

  2. lugupeetud icc või irwww,
    palun leidke endale kindel pseudonüüm, kui oma nimega ei soovi esineda. Ja kehtiv e-kirja aadress (mida ei avaldata) oleks ka abiks.

    Mis on sobilik ehk mõnes muus keskkonnas, ei sobi alati siia.

  3. Lgp. Skeptikud! Kas teil midagi targemat teha pole? Tõmbate igaks juhuks vee peale asjadele enne, kui midagi teate? Või arvate, et teate?

  4. stella,
    ehk täpsustad veidi, mida me ei tea ja millele vee peale tõmbame. Sellised üleüldised hüüatused ei jõua eriti pärale.

    Targema tegemine või mittetegemine on siiski igaühe enda asi, kas pole?

  5. Täna oli lehtedes järelehüüe Eduard Pauksonile. Ka tõsiselt võetavad väljaanded kurvastavad lugupeetud astroloogi lahkumise puhul ja avaldavad samas lootust, et tema lapsed, kes ka on leidnud rakendust oma vanemate erialal, jätkvad lahkunu tööd. Seega – meil on edaspidigi oodata meie elu juhtivaid ennustusi, see peaks justkui olema hea, sest nagu lehes lugeda oli, püüdis perekond Paukson alati sisendada inimestesse optimismi ja usku homsesse. Ma ei tea, kas kellelgi on seda infi vaja, aga Pauksoni Eedi oli lõpetanud Tartu ülikoolis teoreetilise füüsika eriharu.Seda kummastavam on olnud tema hilisem tegevus, mida ei ole võimalik seletada muul moel, kui et mees tegeles teadlikult raha sisse toova pettusega. Sügishooaeg on alanud. Millal kutsutakse Ergma KUKU kambrisse rääkima ufode võimatusest?Oleks päris tore ja usun ka, et ta oleks nõus.

  6. Lugupeetud skeptikud,
    Kas Te oskate öelda:
    *mitu meelt on inimesel,
    *mis need on,
    *mis energiaid võetakse vastu meeltega,
    *kuhu suubuvad meeled?
    Tervitades,
    P

  7. @PeeterT:

    Ootan huviga, mis uusi teooriaid nüüd pakutakse. Tavaliselt küsitakse nii just siis, kui kooliprogrammi anatoomia kursusest midagi rohkemat öelda tahetakse :)

  8. PeeterT ütles:

    *mis energiaid võetakse vastu meeltega,

    Toiduenergiat. Ukse peal kontrollivad lõhna-, maitse-, kompamis- ja nägemismeel põhilised omadused üle, kui kaup heakskiitu ja vastuvõttu leiab, siis kärutatakse sisse.

    Mõnel pool on kombeks toitu enne aktsepteeritavaks tunnistamist ka kuulata, aga Euroopa tarbija kipub millegipärast vaikset toitu eelistama ning tootja sellepärast supipaja podina või plaksumaisi plaksutamise sööja eest ära peitma, kokkadele-köögitehnikutele omaette nautimiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga