Eelmise nädala (25) lugusid

Huvitavaid lugusid 25. nädalast (16.-20. juuni)

33 Replies to “Eelmise nädala (25) lugusid”

  1. Matemaatikuid hämmastab viljaring, millesse on kodeeritud pii

    Hämmastav, kuid tõsi: kõikide seniavastatud ümmarguste viljaringide ümbermõõdu ja läbimõõdu suhe on π. Ilmselgelt on nende autoriks tulnukad, kelle religioonis pii kesksel kohal on!

  2. Et siis Poola homosid ravitakse jalgpalliga, sest see on tõeliselt mehine sport? :D Ja peale jalgpalli käivad ravi all olevad homod koos duši all. Geniaalsed mõtted on inimestel küll. :D

    Masendav on pigem see, et keegi ajakirjanik pöördus numeroloogide poole, et mida te Šmiguni lapsest arvate. Kvaliteetmeedia.

  3. Hjarg : vb tahtsid preestrid saada , kuna on ise ka kalduvustega ja ehitasid sellise keskuse ? Mõni filmib ka neid homosid seal dushi all ja siis kirikuisad salaja vaatavad neid filmilõike! :D

  4. Lugesin tehnoloogiakatsetuste kohta, kus maagist eraldati tsink(oksiidina siis vist?), saadi sellest päikeseenergia abiga vaba Zn ja üritati sellest teha kontrollitavat reaktsiooni veega, et eralduks vesinik ja moodustuks taas tsingi oksiid, mida saab päikeseen abiga vabaks Zn – ehk on miskit taolisega tegemist?
    oskab keegi kommenteerida?

  5. Vello Salo seletas:

    Jumal on armastus, on kõik armastajateks loonud ja nõuab, et kõik armastaksid üksteist nii, nagu tema on meid armastanud ristisurmani. Punkt. Ongi ristiusk.

    Huvitav, kas Vello Salo jumal armastab kõiki inimesi ühtmoodi või teeb näiteks meeste- ja naistearmastusse vahe sisse?

  6. no miks selliseid üldse eetrisse lastakse?

    Miks mitte? Kas pooldad tsensuuri, kus Eesti Vabariigi järjepidavuse teemadel saaksid sõna vaid valitsuse poolt heakskiidu saanud ajakirjanikud?
    Tegemist oli ju suhteliselt asjaliku ja aruka artikliga. Ajalugu võib (ja peabki) mitme nurga alt vaatama. Tõsi, loos olid mõned asjad üle vindi keeratud, kuid siiski oli see sisulisem, kui see postitus skeptik.ee-s. No mis kriitikast või arutelust me saame rääkida artikli selliste “kommentaaride” puhul:

    keda kotib?
    magagu end välja
    napakad

    Kerge pettumus. :sad:

  7. Neonatside propagandat peavoolu väljaanded üldjuhul ära ei trüki. Sama peaks käima ka neobolshevike propaganda kohta. Ühed inimvaenulike ideoloogiate teenrid mõlemad.

  8. imelikud reaktsioonid võivad mõnedes kahtlusi tekitada, et kas raamatu ja filmiga “tõele” liiga ligidale pole jõutud

    Tüüpiline vandenõuteoreetiku mõtlemine :)

    Nonde raamatute maailmapilt on just selline, mille vohamist skeptik.ee katsub võimaluse piires piirata. Minu arvates on täiesti mõistetav, et keegi ei taha anda ruume vandenõuteoreetikutele, kes teevad kõik, et majaperemeest laimata.

  9. Palun vabandust, mr.Costello, kui asjalikkuse puuduse pärast pettumuse valmistasin. Ometigi leian endal õiguse olevat ka oma emotsionaalsemaid reaktsioone väljendada. Asjalikumat arutelu võib vabalt teiste kümnete ja sadade lugude juures arendada ja sinulgi on võimalus jutu käiku oma asjalike arupidamistega suunata.

    Ei, tsensuuri ma ei poolda. Ometigi on peavoolumeedial võimalus võimendada või mitte võimendada seisukohti ja arvamusi ja otseseid valesid. Nädalaleht pole muidugi eelretsenseeritav teadusajakiri, millest igakülgselt kontrollitud teadusartiklit ootaks, aga nagu Postimehel ei sobi minumeelest Ionic-Detox jalavanni kohta kriitikavaba promoartiklit välja lasta, nii seab iga väljaanne omale mingid rajad (eetilised, maailmavaatelised…), mida teinekord siiski ületatakse.

    Ja mul oleks imelik hakata katoliku kirikut kiitma selle eest, et see “homorehabilitatsioonikeskuse” rajas, justnagu oleks homoseksualism haigus, sõltuvus, väärnähe, millest inimene välja peaks ravitama või võõrutama. Oma ajast mahajäämusega väljendavad nad suhtumist, mis on minumeelest omane napakatele ehk tegelastele, kes asjust aru ei saa ega tahagi saada, sest ideoloogia on mõistuse mõned osad kinni keeranud.

    Juustumeistrite enesepett võib olla seotud pikaajalise magamatusega. Siis hakkavad inimesed nägema asju, mida tegelikult olemas pole ja pilt maailmast moondub “huvitavaks”. Olen seda omal nahal kogenud ja ses pole midagi imelikku, kui väljamagamist soovitada.

    Tõesti, keda kotib? Sind? Filmitegijaid küll eriti mitte. Ega vastavad lõigud seepärast tegemata jää – stuudiote juures on väga osavate kätega meistrimehed ja -naised ning digimaagid, kelle abil asi ära tehakse.

    Näh, nüüd hakkasin ennast õigustama, mis ka nende “asjalike” tegevuste hulka kohe kindlasti ei kuulu.

  10. Kui lõuna-Euroopa ehk siis Itaalia- või Hispaaniapoolse pilguga vaadata, siis pean kahjuks tunnistama, et Vatikan kotib inimesi ja poliitikat rohkem kui võiks arvata. Teisest küljest, mis saab olla parem reklaam filmile kui Vatikan selle ära keelab… Seega filmitegijad on seda ilmselt juba ette arvestanud. Aga katoliku kirik on väga tugev poliitiline toimija – ja mitte selle pärast, et inimesed usuksid jumalasse vaid pigem lihtsalt sajandite jooksul omandatud positsiooni (ja varade) tõttu.

  11. Ma olen semiootikas pannud tähele sarnast lähenemist. Sa ei saa konkreetselt mingeid väiteid esitada, küll aga saad sa analüüsida detaile. Kommunikatsiooniteooriad on hea näide detailide kasutamisest.

  12. Kriku, muidugi ma tean, sest mina olengi jumal :P /Kuigi minu jutt ei olnud kuidagi seotud sellega, mis katoliiklaste peas toimub, vaid sellega, et katoliku kirik on poliitiliselt oluline sõltumata sellest, kas me oleme usklikud või ei. Õpi lugema/

  13. Sa kirjutasid:

    …mitte selle pärast, et inimesed usuksid jumalasse.

    Pigem on sul vaja enanst arusaadavamalt väljendama õppida.

  14. Tere!

    Palun kirjutage veidi näiteks Ivari Vee tegemistest, Ta on tegevuselt energiainformatsiooni korrektor. Nii ilus nimi, tahaks rohkem teada.

  15. Katariina,
    kas selle Ivari tegevuses on Sinu jaoks midagi erilist silma jäänud?

    Energiainformatsiooni korrektor?

    Energia võib kanda infot, aga info iseenesest vist energiat ei kanna. Või kannab? Tavapäraste infobaitide ülekandmisel on kasutuses kontollbitt, mille abil kontrollitakse, kas info jõudis korrektselt kohale, aga see tegevus toimub automaatselt ja inimkujulist korrektorit on sinna päris naljakas ette kujutada.

    Aga udumeistritel on energiast, infost ja korrektsioonist muidugi täiesti omaette arusaam ja hetkel puudub mul motivatsioon konkreetselt selle isiku arusaama lähemalt uurida.

  16. Ivari Vee on energoinformatsiooni korrektor, nagu teatab “Õhtuleht”:

    http://www.sloleht.ee/index.as.....3%B5iajahi Viimasel ajal on Eestis surnud suur hulk imeravitsejaid: Luule Viilma, Gunnar Aarma, Sirje Gabriel, Laine Rohtla, Anne-Liis Õigus … Ivari Vee peab selle põhjuseks asjaolu, et Eesti nõiad said liiga vägevaks ja ülemaailmne vandenõu otsustas neid ära koristama hakata. Tema sõnutsi on meie planeet haaratud tohututesse energeetilistesse muutustesse, milliseid pole Maal kogetud tuhandeid aastaid. “Piltlikult öeldes istuvad ju inimesel ingel ühel, kurat teisel õlal, ja nende vahel käib pidev lahing. Meie enda sees. Edaspidi peaksid nad aga kokku saama, integreeruma, ja siis peaks ka sõda inimese sees lõppema.”

    http://www.valgamaalane.ee/040.....006975.php Ivari Vee esines Keskerakonna suvepäevadel loenguga “Kuidas peatada vananemine”.

    Ivari Vee tõlgib mitmesuguseid artikleid eesti keelde. Muuhulgas intervjuu akadeemik Lev Lobotomoviga (kas selline akadeemik on tõesti olemas?) teemal “Armastuse parasitaarne teooria”. Tsitaat akadeemiku jutust: “Meie kaalumistulemused näitavad, et üksik inimene kaalub umbes 5-10% vähem, kui inimene kellel on tõsine kiindumus. See tõestab küllalt selgelt, et “kiindunul” toimub kiirendatud rakujagunemine. Tähendab, et siin võib rääkida mingi kasvaja tekkimisest”.

    15. ja 16. märtsil 2003 toimusid Kadrioru Saksa Gümnaasiumis HARMOONIA PÄEVAD (Vaimse valguse ja tervendamise päevad). Ivari Vee korraldas seal enesekorrektsioonimeetodi praktilise seminari. Kadrioru Saksa Gümnaasiumilt võiks küsida, mispärast ta oma ruume selliseks otstarbeks välja üüris. Teisalt, 5 aastat möödas, direktor kindlasti uus jne. Ei tea, kas on mõtet.

  17. # Kriku 26 juuni 2008 kell 14:20
    Neonatside propagandat peavoolu väljaanded üldjuhul ära ei trüki. Sama peaks käima ka neobolshevike propaganda kohta. Ühed inimvaenulike ideoloogiate teenrid mõlemad.

    Tõesti ei trüki või? :wink:

    Aga kui nii, siis mina pooldan liberaalina pigem seda, et trükitaks, kui et põhjendusel X-i ei avaldata, järelikult ei pea ka Y-it avaldama, jõutakse ka Z-i ärakeelamiseni.

  18. Mingid piirangud sõnavabadusele on igas riigis. Mingist hetkest alates hakkab sõnavabaduse kasutamine ahistama teisi vabadusi. Näiteks on nii otsesed solvangud, tapmisähvardused kui vaenu õhutamine eri gruppide vahel. Kui sa oled liberaal, siis sa peaksid pigem töötama selles suunas, et erinevad vabadused oleksid maksimeeritud, mitte selles suunas, et üks vabadus oleks absoluutne teiste arvel.

  19. Absoluutselt nõus sinuga, Kriku. Loomulikult tuleb sõnavabadusele seal piir ette, kus see põrkub teiste inimeste vabadusega. Küll aga mahtus ülalviidatud artikkel minu meelest igati selle piiri sisse. Ning kui neonatsid midagi samasugust avaldada tahaksid, andku minna.

  20. “Fashistlik apartheidivalitsus” on solvav sõim, millel võrrelduna tõeliste fashistlike rezhiimidega nagu Hitleri Saksamaa või apartheidi teostavate riikidega nagu LAV puudub igasugune reaalne alus. Täpselt sama käib Okupatsioonimuuseumi nimetamise kohta holokaustieitamiseks. Autor ründab äärmiselt teravas ja lahmivas toonis üht ajalookäsitlust ja ei pelga teise õigustamiseks appi võtta ka lausvalet või Külma sõja ühe osapoole propagandistlikke pooltõdesid (jutt Rytist kui sõjakurjategijast).

  21. Minu vabadused, kuna sellised alusetud väited minu rahva, riigi ja valitsuse kohta on mulle solvavad. Tänan küsimast.

  22. Ei saanud aru. Küsin veelkord ja täislausega: millised sinu vabadused saavad kahjustatud ühe soomlase väitest, et Eestis on fašistlik apartheidivalitsus? Ja miks minu vabadused sellest samast väitest kahjustatud ei saa? Olen minagi ju eestlane ja Eesti Vabariigi kodanik, seega üsna sarnane subjekt.

  23. Minu vabadus elada, ilma et mind asjatult solvataks. Näiteks alusetu väitega, et ma toetan fashistlikku apartheidivalitsust või et minu rahvas on endale valinud fashistliku apartheidivalitsuse. Viimasel juhul on tegemist solvamisega grupiidentiteedi kaudu (nagu näiteks ka väite puhul “juudid on lurjused”).

    Sinu isikuga seonduvatest kommentaaridest loobun.

  24. Sinu isikuga seonduvatest kommentaaridest loobun.

    Oi, ma tänan armulikkuse eest. :smile:

    Aga üldiselt mulle tundub, et rohkem pole meil midagi arutada, sest me lihtsalt ei mõista teineteist selles küsimuses.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga