Radovan Karadzic – kuulus New Age terapeut

Maailma uudistekanaleid vallutas täna teave koletegudes süüdistatava Radovan Karadzici (63) tabamisest.

skeptik.ee teemadega seob uudist asjaolu, et Karadzic töötas valenime Dragan Dabic all ja hästi maskeerununa alternatiivmeditsiini kliinikus New Age terapeudina. Tema spetsialiteediks oli vaikus ja meditatsioon. Ta pidas loenguid teemadel “rahu ja meditatsioon” ning “kuidas toita oma sisemist energiat”.

Samuti ilmus kohalikus terviseteemasid kajastavas ajakirjas mitu artiklit, mille autoriks oli märgitud Dragan David Dabic, kes väitis end olevad arsti Belgradist. Veel pidas alternatiivmeedikuna kuulsust kogunud libadoktor 23. mail vabaõhuürituse Doonau kallastel, kus pakkus külastajatele tasuta massaaži, joogatunde, tai chi-d ja capoeira harjutusi ning “bio-energeetilist tervendamist”.

Allikad:
Times Online
BBC

Wikipedia andmetel oli Karadzic õppinud psühhiaater, täiendanud end sellel alal aasta jagu New Yorgis Columbia ülikoolis ning on psühhiaatrina ka leiba teeninud.

15 Replies to “Radovan Karadzic – kuulus New Age terapeut”

  1. Et lõhkuda vanad teadmised ja usud, just selleks olevatki new age üles puhutud. Et inimene oleks segaduses, tarbiks, ning manipuleeritav. Maailmalõhkujate silmamoondus.

  2. Teravsilmsed on isegi vastava kodulehe välja peilinud:

    Human Quantum Energy

    Ma serbohorvaadi keelt küll kuigipalu ei mõista, aga ilmselt tähendab “KVANTNA ENERGO-KOZMETIKA” umbes “kvant energia-kosmeetika”. Kvantidest on seal palju juttu, vibratsioonist, seksuaalsusest ja mitmesuguste haiguste ravist samuti.

  3. Jooksvalt täienevad teated Karadzici arreteerimisest ja lisanduvast taustainfost:
    http://blogs.guardian.co.uk/ne....._live.html

    Näiteks selline blogspot:
    http://eastethnia.blogspot.com.....apeau.html

    http://dragandabic.com/

    Dr. Dragan Dabic was born some 60 years ago in a small Serbian village of Kovaci, near Kraljevo. As a young boy he liked to explore nearby forests and mountains, spending a lot of time on Kopaonik mountain where he tended to pick the omnipresent natural and potent medicinal herbs that grew there. As a young man he went on to Belgrade, and then on to Moscow where he graduated with Psychiatry degree at the Moscow State University (Lomonosov). After Russia, Dr. Dabic travelled around India, Japan, South Korea, after which he settled in China where he specialized in alternative medicine, with special emphasis on Chinese herbs.

    In the last 15 years Dr. Dabic is one of the most esteemed figures in the field of alternative medicine, bioenergy, and macrobiotic diet in the whole of the Balkans, and is frequent guest on many panels and symposiums (Belgrade, Pancevo, Sombor, Smederevo…) dedicated to these topics.

    For panel invitations or private consultations Dr. Dragan Dabic can be reached at the following contact:

    healingwounds @ dragandabic . com

  4. Kui minna vandenõuteooriate radu pidi, siis New Age liikumisi võib pidada viimastegi iidsete ja audentsete uskumuste ja pärimuste-õpetuste solkimiseks.

    Esiteks unustatakse, et erinevast kultuuriruumist pärinevad maailmavaated ei sobi kasutamiseks üle maailma ning teiseks ei sobi nad omavahel kokku. Eestlastel pole mitte mingit pistmist olnud ei ajalooliselt ega ka mitte kultuuriliselt hindude taassünniuskumustega, hiinlaste nõelraviga jne jne.

    Teine suur probleem newagelaste juures on aga kahjuks teadmatus. Inimesed EI KOGE ISE ja EI USU ISE vaid usuvad seda mis guru räägib, või guru on kogenud. New Age on justkui hiiglaslik kultuuriliste vaimsete pärimuste sulatusahi, mis hävitab iidsed teadmised ja loob neist mingi näotu kompoti, mis ei tööta.

  5. Celtic kirjutas:

    Kui minna vandenõuteooriate radu pidi, siis New Age liikumisi võib pidada viimastegi iidsete ja audentsete uskumuste ja pärimuste-õpetuste solkimiseks.

    Aga õnneks on meil skeptikud inimesi juba piisavalt harinud ja keegi ei usu sellesse “Kurjad Tänapäevased Teadlased materdavad süstemaatiliselt Häid Iidseid Teadusi ja organiseerivad selle jaoks kõige organiseerimatut religioosset liikumist usu ajaloos üleüldse” muinasjuttu.

  6. Mehe hukutas tema enda edevus, ei muud, poleks olnud tarvis sellises olukorras avalikkuse ette ronida, keegi eelkõneleja ütles selle juba küll välja, pisut teiste sõnadega, et tulnuks hoida madalat profiili. Oleks elu lõpuni habemikuna rahulikult toimetanud.

  7. Ega tal tõpral palju valida polnud.

    Diil oli, et kui ta oma alamad maha rahustab ning ise silma alt ära kaob, siis ei torgi teda keegi.

    Aga midagi peab sööma ka ja nii ei jäänudki vanal muud üle kui teha seda, mida ta kõige paremini oskab, ehk siis inimestel ajusid pesta.

    Too “alternatiivmeditsiin” on venna vana armastus. Yugo aegadel oli ta midagi meie Johannes Hindi ja teiste AU kaupmeeste sarnast. Oma psühhiaatriharidust kasutas Radovan põhiliselt kohalike kaabakate vangist päästmiseks, väljamõeldud haigustega. Stiilis, mingid lained panid kellegi kedagi maha lööma. Kui välja tuli, et ta selliste ekspertiiside eest raha võtab, siis istus vennike ise mingi aeg kinni. Ja kui Jugoslaavias sotsialism lõppes, oli kommunistide vaenatud väljapaistev teadlane , lisaks veel võimas nõid ka, rahvajuhina varnast võtta.

    Ilmselt taat usub ise ka seda jama. Krajna vabariigi aegu tegi ta peotäie mõistusevastaseid otsuseid, mis andsid Horvaatia armeele võimaluse tema riik maa pealt pühkida. Ja tema lähikondlased, kes talle igasugu võimeid omistasid, ei teinud katsetki talle otsuste majanduslikku ja sõjalist katastroofilisust selgitada.

    See kant üldse võtab igasugu üleloomulikke asju päris tõsiselt. Hea näide on, kui kadunud president Milosevic hauast välja kaevati ja vai südamesse löödi. Nii igaks juhuks…..Bosnia serblased kannatasid tema võimete uskumise pärast kibedalt aga ülejäänud serbia rahvas peab teda siiamaani kellekski, kes teab tavainimesest rohkem.

    Diplomaatide kutsehaigus pidavat olema riigimeeste normaalseks pidamine. Churchill oli terve oma valitsusaja maani täis, Lyndon Johnson ja Boriss Jeltsin samamoodi . Bush peab jeesusega nõu , Mussolini pidas end viimseks roomlaseks jne. Sedalaadi seltskonnast võib enam-vähem kõike oodata. Ja me veel imestame, miks rahvas vandenõuteooriaid usub.

  8. Hea näide on, kui kadunud president Milosevic hauast välja kaevati ja vai südamesse löödi.

    Kust selline info?

    Churchill oli terve oma valitsusaja maani täis

    Ei olnud. Isegi Jeltsini kohta on see liialdus.

  9. Kriku ütles:

    Kust selline info?

    Slobodani juhtumi lühikokkuvõte on siin.

    http://www.sundayherald.com/in.....return.php

    See jooksis eelmine aasta ka suurematest uudistekanalitest läbi. Tegelikult on see sealkandi üldlevinud traditsioon, umbes nagu meil pannakse surnul silmad kinni ja käed rinnale.

    Churchilli joomapeod ja tahmas peaga tehtud otsused on laialt teada, sellest räägivad kõik temaga kokku puutunute memuaarid. Erandiks muidugi isiklikud sõbrad ja lojaalsed lähedased, sekretärid , teenrid jne. Ega sõjast laastatud Suurbritannia päris niisama ka esimese asjana 2 kuud peale Saksamaa kapitulatsiooni valimisi ei korraldanud.

    Ma hetkel linki ei leidnud, kus seda põhjalikumalt analüüsitud on aga paljusid ajaloolasi on huvitanud Brittide sõjaaegsed mõistusevastased otsused, kasvõi näiteks ilma igasuguse sõjalise tähtsuseta Saksa linnade lauspommitamine ja seda ajal, kus liitlased ei suutnud Saksa kaitsest kuude kaupa läbi murda ja kaotasid kümneid tuhandeid mehi. Need 4000 pommitajat oleks seal väga abiks olnud selle asemel et Saksa tsiviilelanikkonda terroriseerida.

  10. Aitäh, Slobodani kohta lahe lugemine.

    Churchill loomulikult ei sülitanud klaasi sisse, aga “terve oma valitsusaja maani täis” on ikkagi ilmselge liialdus. Churchill oli keeruline isiksus ilma kogu aeg purjus olematagi – Dardanellide (Gallipoli) operatsiooni lugu pakub selle kohta häid näiteid.

    Dresdeni küsimus pole nii väga selge: vt. näiteks http://en.wikipedia.org/wiki/W.....ontroversy

    Aga kipub teemaväliseks.

  11. Päris naljakas lugu Financial Timesi külgedel:

    Alternative therapy for evil homeopaths
    By Robert Shrimsley

    Kui kaua läheb aega, kuni NSA, mis tegutseb põranda all Greenwich Village-s, tuvastab Osama bin Ladeni reiki-talu täpse asukoha?

    CIA löökrühmad kasutavad kindla peale refleksolooge, et leida üles Ratko Mladic. Saame olla kindlad, et erilendudega sõidutatakse ajurveeda kirurgid Guantanamosse, kus kogenud ülekuulajad seadistavad nende tšakraid ilma lisatasuta (lisalaenguta, lisasüüdistuseta). Homöopaate sunnitakse võtma kaks Disprini iga nelja tunni tagant, kuni nad murduvad. USA võimud on lubanud mitte kasutada julma ülekuulamistehnikat – veelauda – välja arvatud ehk veeterapeutide peal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga