Umbluu preemia 2009 eelvoor

Viltune pendelHead skeptik.ee lugejad,
on aeg välja selgitada selle aastaringi auväärne Umbluu preemia saaja.

Umbluu preemiaga tunnustab skeptik.ee neid isikuid ja ettevõtteid, kes on usinasti kündnud uhhuu-põldu, väetanud meie vaimset ruumi viljaka parasõnnikuga, juhtinud meie inimesi uutele vertikaalidele ja tutvustanud meile nii moodsaid teenuseid, et isegi teadus pole veel avastanud nende taga peituvaid universumi jõude.

Preemia saaja ametlik väljakuulutamise kuupäev on 31. aprill.

Meenutuseks, et 2008. aasta Umbluu preemia pälvisid:
Peapreemia Viltune Pendel: Päästeamet Sniffeksi kasutamise ja kaitsmise eest.
Äramärkimised: Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Postimehe tarbijalisa Tarbija24.

Pakun omalt poolt alljärgnevad kandidaadid, mille poolt või vastu kommentaarides arvamust saab avaldada. Samasse võib lisada oma põhjendatud ettepanekud uute kandidaatide lisamiseks. Eelvoorus paremini põhjendatud kandidaadid pääsevad lõppvooru.

Tunnustuspreemia umbluu tõrjumise eest

46 Replies to “Umbluu preemia 2009 eelvoor”

  1. Minu hääl läheb noorele lootustandvale hämavahendaja-umbluistile Pamela Partsule. Uute talentide edu on alati äramärkimist väärt!

  2. ma lahke inimesena soovitaksin üksikisikute kategooriasse (tegelikult peakski olema kaks kategooriat: individuaalne ja meeskondlik uhhuundus) kandidaadiks veel ka herr aigar sädet, kes oma viirusetõrjega mind alul põhjalikult jahmatas ja hiljem selgitusi jagades mu kirstule lõpliku naela lõi :-) kahjuks aga astus herr säde karmi võistlustulle alles sel aastal (ma mõistan, et jagatakse ikkagi eelmise aasta vägitükkide auhindu).

    meeskondlikus kategoorias soovitaksin eelmise aasta nominendiks aga kindlasti tuleproovi ning individuaalses kategoorias äkki volket või padarit (kahjuks liigitub mu isiklik vaieldamatu lemmik vanaküla seoses tuleprooviga siiski vist meeskondlikku kategooriasse, ehkki vägitükka on teinud varem ja hiljame täiesti omal käel)

  3. Kas see äraspidine preemia peaks statuudi järgi minema ullikeste promojatele või ullikestele enestele? St. nii Vanaküla kui Säde on ise ullikesed ja nende “premeerimine” võiks olla neile pigem reklaam, kui midagi muud.

    Kaht eraldi kategooriat – üksikisik ja organisatsioon – toetan igati.

  4. ma arvan, et vahet pole, kas ullike või promoja – ühed mustad mõlemad. ega’s ullikesele pole niikuinii mingit vahet, kas ta saab auhinna või mitte – oma klientuur on neil niikuinii, küll aga võib selline auhind mõne kahevahelolija mõtlema panna.

    sellest tahtsingi järgmiseks juttu teha. nimelt peaks sel aastal auhinnagala kindlasti avaliku üritusena korraldama ning ka meediale ja nominentidele kutsed laiali saatma. sel moel jõuaks taas killuke infot ka tavainimesteni, kes ehk teinekord järele mõtlevad enne kui nõiale helistavad.

  5. kõige suurem uhuutaja on nn. skeptik. ee, kus kõik pannakse ühte patta ja keedetakse. aga teatavasti rosolje on külmtoit!

    * miks niinimetatud? Sellepärast, et iseenda uhuudes te ei kahtle hetkegi.

  6. eks me kahtleme küll ka endi uhhuudes. aga enne nende kirjapanemist kontrollime me kolm korda üle, kas need ikka tõele vastavad ;-)

  7. Mulle tundub siiski, et pigem tasuks silmas pidada uhhuutajate sõnumite levitajaid ajakirjandusväljaannete või ametiasutuste hulgas.

  8. Et siis on kaks lehekülge: http://www.energo.ee ja klubi.energo.ee. Leht http://www.energo.ee näeb välja kui tüüpilise näiteks mingeid ehitustöid tegeva väikefirma koduleht, pakutavad teenused on aga uhhuumaigulised. Leht klubi.energo.ee aga on juba esilehel karjuvalt “alternatiivne” – alates motost “Avarda silmaringi, eelarvamusteta!”.

    Keeletoimetaja minus kergitab kulmu üleliigse koma peale, aga see selleks.

  9. Ühtki nii eredat tähte kui Sniffex sel aastal ei paista olevat. Mina toetan TTK ja Tuleproov-Vanaküla tandemi kandidatuuri.

    Kas positiivselt äramärgitud saavad umbes luua, millega umbluud minema pühkida?

  10. @Celtic – isiklikult pole ta meile midagi halba teinud, kuid tasub lugeda seda intervjuud Volkega, et tabada ta umbluumeelsust.

    Tean, et pea nelikümmend aastat on vanem vend muretsenud kultuurišoki pärast, mis tabaks meid ettevalmistamata kontakti tagajärjel. Kontakti valmistataksegi ette ja sellest tulenev ka teadlik pikaaegne ja profesionaalne menetlus, mida meie omavahel hämaks kutsume.

    Tõeline meisterlikkus häma konstrueerimisel:

    Isegi Lenin tõdes, et vulgaarmaterialism on ebaadekvaatsem kui subjektiivne idealism. Kuna me asume oma arengustaadiumil mõneti kriitilises faasis, kus ajaloolismaterialistlik ja klerikaalne maailmapilt on asendumas teaduslik-tõlgendava maailmapildiga, siis on üsna loomulik vanade konstituteetide vastupanu. See on loomulik, dialektiline eriti paradigmaatiliste muutuste perioodil ja soovitan mitte heituda ja pakkuda ühisotsingut ja koostööd, kuna skeptikute ja fanaatikute lähenemised on termodünaamiliselt ja informatsiooniliselt energiaraiskavad, seega mittejätkusuutlikud.

    Kui jälgida Kanada kaitseministri samasisulisi avaldusi ja osalust lahtisalastusprojektides, enamiku suurriikide ufoarhiivide osalist avamist (neid arhiive veel kümme aastat tagasi väidetavalt ei olnud olemas) ja Vatikani avaldusi on selge, et midagi on õhus.

    Vikerraadio saates vahendasin informatsiooni, mis käsitles 2008. aasta kevadel ÜRO mitteametlikul ja kinnisel juhatuse nõupidamisel arutletut. Seal võeti vastu otsus ajavahemikus 2012-2017 tuua maailma avalikkuse ette tõsiasjad maavälise elu olemasolu ja siinviibimise kohta. Näidati ära edasise töö põhisuunad, et vältida kultuuršokki ning minimeerida võimalikke dramaatilisi tagajärgi.

    Vat jah, ta oskab justkui targa ja teadliku inimese muljet jätta, mida ta kahtlemata paljudes asjades ka on, kuid siuke “peen vihjamine”, ise minumeelest üsnagi hästi teades, et tegelikult pole “maaväliste” olemasolu kohta mitte ühtainsamatki faktipojakestki, teeb karuteene nendele uudishimulikele noortele ja vanadele, kes kosmosest ja universumist ja muust säärasest vägagi huvitatud on. Kui nad oma orgaanilise uudishimuga satuvad Volke “sfääri”, siis läheb mitu head aastat, et sellest hämavõrgustikust välja saada.

    Seega arvan, et oma pikaajalise ja järjepideva töö tõttu tasub Igor Volke Umbluu preemia kandidatuuri arutada küll.

  11. Kas see väljakuulutamise kuupäev peabki olema 31. aprill? Mul on muidu 33-ndal sünnipäev, te olete kõik kutsutud.

  12. MPG Caps. Mulle endalegi on pakutud inimese poolt, keda ma sinnamaani täiesti mõistlikuks pidasin.

    Hea näide, mille puhul ei kujuta ettegi, kas noor inimene ongi nii rumal või on see üksnes bisnis, on siin:

  13. @tuisk – kas kuskil mingeid täpseid teste ka on mis näitavad, et mpg-caps ei paku seda 10% säästu mida nad lubavad? Tahaks teada, sest mul ka mõned tuttavad kasutavad seda ja väidavad, et hoiab kokku. Vaatasin selle eelneva threadi läbi ja sealt mingeid linke ei leidnud, mis näitavad testide tulemusena selle kasuteguri puudumist. Loeks huviga. Nii palju kui ma aru saan on seda toodet vanemate autode (aastast 1970-80) peal suht korralikult testitud Jerry Lang’i poolt, küsimus ongi pigem, kas ta ka uute autode peal seda kasutegurit pakub, kus mootorid suudavad väidetavalt juba niigi kütuse 99% ulatuses ära põletada effektiivselt. TTÜ tegi väidetavalt hiljuti testi nö suht korralikult kontrollitud tingimustes (tasemel mõõtetehnika ja mootor kindla temperatuuriga ruumis), mis näitas mingit 9% võitu kütuse kulus. Ühesõnaga loeks hea meelega skeptilisi linke, mis näitavad reaalsete uuringute tulemusena, et see on järekordne petuvärk.

  14. ma küsiks hoopis, kus on need “nö suht korralikud” testid, millel lubadused põhinevad, sh “väidetavad” ttü omad? see on ikka väidetava kauba väidetava pakkuja asi väidetava kauba väidetavat headust väidetavalt tõestada.

  15. muideks, miks pole kandidaatide seas auratransformereid? vaatasin eile päältnägijat ja paistab, et see sekt on lausa eriti jubedaks kätte läinud. lisaks veel see, et meedias jagatakse neile minu arvates täiesti teenimatult palju tähelepanu, mis seejuures on ka täiesti ebaneutraalne. nagu see eilne päältnägijatibigi – teostas omast arust suure teadusliku eksperimendi, näidates, et aura muutus + “ekspertide” kommentaarid sinna juurde. kujutan ette kuidas nüüd kari meeleheitel koduperenaisi ja muidu toimetulekuhädades jobuseid jookseb oma viimaseid sääste uhhuutajatele viima, lootuses, et kohe-kohe läheb kõik ilusamaks. samuti kujutan ette seda koduvägivalla lainet, mida võib lähiajaks prognoosida, arvestades mida mina oma naisega teeks kui see ühel päeval rõõmsalt teataks, et “kallis, käisin auratransformeerimisel, maksis AINULT 4000+1500 – see ei ole ÜLDSE kallis! ja nüüd vist lähen kursustele kah – AINULT 40 000!”

    tegelikult peaks riik praeguses deprekas paartuhat transformaatorit välja koolitama. hulgi saaks kindlasti odavamalt kah. need siis hakkaks mööda maad ringi käima ja aurasid transformeerima ning inimesed saaks kohe õnnelikumaks ja õnn tuleks meie õuele tagasi, kotitäis raha kaasas.

  16. Crystal Ra Lakshmi ehk Kätlin Roovik väärib ka vähemalt Umbluu preemia kandidaadiks esitamist. Mastaapne, suurejooneline, enesekindel skeem inimeste vabastamiseks nende … vanast aurast? … ei, rahast.

    Osav mäng meediaga tagab pideva eetrisoleku ja kliendivoo ja rahavoo. Isegi innovatsiooniaasta kodulehele, mida rahastab EAS, Euroopa Liit, on ta oma kena pesa pununud. Ikkagi innovatiivne värk see auratransformatsioon (4500 kr, koos käibemaksuga).

    Firma nimi on New Flow.

    Uus ja innovatiivne tase vaimuäri valdkonnas. Imestama paneb muidugi see, et Eestis leidub nii palju — kuidas nüüd viisakalt öeldagi — sobivat klientuuri, et sedalaadne mõttetus elus püsib. Tõesti imestusväärne.

    Ahjaa, Pealtnägija olla temast ja ta teenusest juttu teinud. Kahjuks ei näinud, mis võtmes see oli.

  17. võtme olemus jäi kuidagi arusaamatuks. keegi preili tegi nendega intervjuu, siis käis endast aurafotot tegemas, sai pildi, kus tema ümber oli suur kollane, alt paremast nurgast tiba rohekas lärakas, läks seejärel ja lasi end transformeerida, sai muuhulgas (vist tasuta kauba peale) teada, et oli eelmises elus “kroonitud pea” (mis paistab olevat uhhuumüügistrateegias väga oluline detail – praktiliselt kõik soolapuhujad tegelevad justkui kokkulepitult klientide ja potentsiaalsete pügatavate taevani kiitmisega, milleks ongi näiteks väga levinud ja suhteliselt lollikindel vahend eelmiste elude rojaliseerimine. oh kui tüüpiline – miks küll kõik me oleme eelmistes eludes olnud tähtsad tegelased aga mitte keegi ei ole olnud tavaline pariisi slummi joodik 16. sajandist??), seadis siis sammud tagasi fotograafi juurde, tegi klõpsu ja voilaa! lärakas tema ümber oli muutunud üleni roheliseks, mis fototegijate sõnul oli loomulikult väga hea ja tore ja kuna eelmisel fotol oli all tiba rohelist, sai üks fototajatest nägi seal isegi mingeid kanaleid, mille kaudu tuleb inimesele sisse kosmiline energia.

    aga ma arvan, et sa saad seda saadet ja ise juba netist vaadata.

  18. PS! väike viga tekkis. parandan viimast lauset:

    mis fototegijate sõnul oli loomulikult väga hea ja tore ja kuna eelmisel fotol oli all tiba rohelist, said asjapulgad takka kiita, et “siin ongi hästi näha tulevikus toimuvaid muutusi ja näe, läkski üleni roheliseks” vmt. üks fototajatest nägi seal isegi mingeid kanaleid, mille kaudu tuleb inimesele sisse kosmiline energia.

  19. @Martin Vällik
    Pealtnägija katse kirjeldus:

    1. “Erapooletus” kohas A tehti hommikul aurafoto. Pildil oli kollane aura, ühes nurgas väikese rohelise laiguga. Aurafoto-ekspert seletas, et mida vikerkaarevärvilisem on aura, seda parem.

    2. Kohas B lasti aurat transformeerida.

    3. Sama päeva õhtul tuldi tagasi kohta A, räägiti toimunud transformatsioonist ja avaldati enne aurapildi tegemist, et tahetakse kinnitust selle töötamise kohta. Tehti pilt, kus kogu aura oli muutunud roheliseks. Aurafoto-ekspert seletas, et roheline on muutumise värv ja see, et teda enne ainult väike laiguke oli, aga nüüd on aura üleni roheline, näitab, et aura oli juba enne muutumas, aga nüüd muutub veel kiiremini vmt.

    4. Aurapiltide võrdluse ja “ekspertarvamuse” põhjal tehti järeldus: transformatsioon töötab.

    5. Kärmas lisas stuudiost juurde, et tema ei tea, kas transformatsioonist mingit kasu on, aga vaataja otsustagu seda nähtu põhjal ise.

    Isegi Võsareporteri tehtud katse Esmeralda ripatsiga oli selgelt objektiivsem, sest seal oli olemas selge hindamiskriteerium – kas ripats toob selle kandjale miljon krooni sisse või mitte. Pealtnägijas aga võeti hindamiskriteeriumiks ainult aurapildistaja käsitööoskused ja jutt, ei tarvitatud ühtegi objektiivset hindamiskriteeriumi. Sisuliselt uuriti hoopis seda, kui hästi aurapildistaja ja auratransformaator üksteisesse suhtuvad.

  20. ja vot siis pärast imestame, kuidas inimesed nii lollid on ja taolisi asju usuvad. aga mida siin imestada kui isegi prestiižsse uuriva telesaate tiim ei suuda organiseerida vähegi normaalset pimetesti. sealjuures olen ma peaaegu kindel, et saatetibi ise on õnnestunud “teadusliku eksperimendi” eest enesega parasjagu ilgelt rahul.

  21. Kirliani tehnika on juba ammu teada-tuntud rahategemise kaadervärk, seda kahel põhjusel:

    1. aura on pidevas muutumises ning praegusel hetkel tehtud klõps ei pruugi enam vastata tõele poole tunni pärast.
    2. energia ei oma värvust, see kui mõni meedium kuulutab rohelist aurat on tema enda aju tõlgendus, mille värvimälu või mis iganes meel siis roheliseks värvib.

    Miks ei ole keegi kunagi teinud kahte aurafotot järjest? Nii lihtsalt katsetamise eesmärgil…

  22. Võiksite ju ise selle pimetesti korraldada ja auratransformatsioonil ära käia. Milleks teistega pahandada. Raha kulub küll, kuid teaduse heaks ju.

  23. teaduse heaks võiks hoopis need umbluutajad oma raha kulutada, et midagi tõestada. Muidugi võiks neile teha ettepaneku teaduse heaks vajalikud protseduurid tasuta sooritada aga mulle jäi pealetnägijast kõrvu umbes selline mõte, et hinnad ongi sellised just seepärast, et protseduurile tuleks inimesed, kes on asjast ise siiralt huvitatud ja motiveeritud. nii, et – taas hea konks, millega skeptilist seisukohta nullida: me võime ju sulle tasuta transformatsiooni teha aga kuna sa pole maksnud ja üleüldse skeptiline oled, siis puudub sul piisav sisemine motivatsioon ning asi ei pruugi üldse õnnestuda.

    pealegi on kogu see kirlianivärk selline, et kuna see pildistatav plärakas nagunii värve muudab, ei ole tõenäoliselt võimalik tuvastada, milline muutus on tingitud sellest, et keegi preli 4000 eest mu varbaid mudis ja milline sellest, et õhuniiskus vahepeal muutunud on.

    palju praktilisem oleks ette võtta mõni “asjatundja” kes pealevaatamise teel tuvastab, milline see aura on ja milliseks see muutunud on. tuleb vaid võtta tegelane, lasta tal uurida näiteks 10 inimest, kellest näiteks kolm on just äsja tema teadmata auramutatsioonil käinud. sis saadetakse ülejäänud seitsmest mutatsioonile 2-3 isikut ning pärast lastakse uuesti aurasid hinnata – millised on seal käinud ja millised mitte? kui esineb märgatav pihtasaamine, on alust nähtust edasi uurida.

    huvi pärast võiks katsesse kaasata veel mõned soolapuhujad, kes samadele inimestele omad hinnangud annavad – neid oleks pärast tore võrrelda. kui nende hinnangud ühte langevad, oleks alust asja edasi uurida.

  24. Celtic ütles:

    2. energia ei oma värvust, see kui mõni meedium kuulutab rohelist aurat on tema enda aju tõlgendus, mille värvimälu või mis iganes meel siis roheliseks värvib.

    Ma nüüd astun hetkeks aura olemasolu uskujate leeri ja küsin: oled sa kuskilt kuulnud, millise füüsikalise nähtuse kaudu aura nähtavaks saab? Küsimus tuleneb sellest, et kui energia mingil viisil footoneid tekitab, siis võiks tekkivate footonite energia sõltuda tekitava asja energiast, teisisõnu, tekkival valgusel võiks olla tekitava asja energia(tiheduse)st sõltuv värvus.

  25. Me räägime elektromagnetlainetest – lainetest, mis levivad ruumis teatud lõpliku kiirusega ja võnguvad kahes tasandis (elektriline ja magnetiline komponent). Elektromagnetlaine aga moodustab diskreestete portsjonitena kiirguv energia, mille kandjateks on footonid. Footonid on osakesed, millel on energia, kuid olematu (või üliväike) seisumass – nad eksisteerivad vaid liikudes. Footoni kiirgab aatom, kui läheb ühest statsionaarsest olekust teise (kõrgema energiaga olekust madalama energiaga olekusse). Footonite energia on võrdeline elektromagnekiirguse sagedusega – mida kõrgem sagedus, seda suurem energia. Soojuskiirgus on elektromagnetlainetus. Nähtav valgus on elektromagnetlainetus. “Nähtamatu valgus” (infrapuna-, ultraviolettkiirgus) on elektromagnetlainetus. Raadiolained on elektromagnetlainetus. Röntgenkiirgus ja gammakiirgus on elektromagnetlainetus. Röntgenkiirguse sagedus on oluliselt kõrgem kui sellel elektromagnetkiirgusel, mida me palja silmaga eristada suudame (nähtaval valgusel), röntgenkiirgusel on seega ka oluliselt kõrgem energia ning läbimisvõime – kui nii ei oleks, ei saaks me vaadata, mitu luumurdu kellegi roietes peale laupäevaõhtust pidu on. gammakiirguse läbimisvõimega on hoopis pahasti – see tuleb seinast ka läbi, ja tapab. Eelektromagnetkiirguse sageduse suurenedes lainepikkus väheneb (st pikalaineline raadiokiirgus omab madalamat energiat kui nt ultraviolettkiirgus, mille sagedus on kõrgem ja lainepikkus lühem).

    Värvus on omadus, mille omistab nähtavale valgusele inimese silm, selles olevad retseptorid. Peajalgsed näiteks näevad ka ultravioletses spektriosas – nende jaoks on nähtav spektriosa märksa laiem. Seega – kas inimsilmale punane on kalmaari silmale samuti punane? Igal juhul – inimsilm näeb vaid nähtavat valgust, mis koosneb erineva sagedusega ja lainepikkusega elektromagnetkiirguse segust, ning need piirid on üpris täpselt paigas. Kui enda sõnul aurasid nägev inimene ise oma aurat näha ei suuda (nt peeglist – elektromagnetkiirguse omadus on peegeldumine, vahet pole, on ta nähtav või mitte, erinev on see, mil määral ta mingilt kehalt peegeldub ja mil määral selles neeldub) ja aurafoto tegemiseks endast pilte laseb teha, siis järelikult ei ole need kiired inimsilmale detekteeritavad. Seega tuleb järeldada, et digitaalne foroaparaat, millega aurafoto tehakse ja kust see arvutisse üle kantakse, peab nägema midagi, mida inimene ei näe – aga me teame, et fotograafia on siiski välja töötatud inimsilma jaoks. Või kasutatakse nendes aparaatides mingit erilist nähtamatu kiirguse registreerimise moodust ( a la infrapunakaamera?)?

    Öeldakse, et pildistamise juures tuleb käsi panna miskile plaadile – see on Kirliani foto tegemine. Ainult et Kirliani meetodi puhul saadaksegi foto AINULT ja ainult sellest elektrit juhtivale plaadile asetatud kehast või kehaosast. Ja plaadile asetatud keha ümber tekkiva “halo” tekkemehhanism on seletatud ära juba ammu. Ja see pole ka värviline. Seega on minu talupojamõistuse ja isikliku kogemuse põhjal (olen näinud tervet seeriat ühest ja samast inimesest tehtud aurafotosid koos juurdekuuluva “analüüsiga”, ja neid “individuaalseid analüüse” lugenud ja subjekti jaoks eesti keelde tõlkinud – need on nii individuaalsed, et arvutiprogramm genereerib neid miskipärast samadest tekstilõikudest ja ikka inglise keles) tegemist tavalise hookus-pookuse-tüüpi pettusega, kus on asi rüütatud teaduslikku kesta, pandud kaks täiesti erinevat asja kokku (Kirliani meetod ja digifotograafia koos pilditöötlusega), ning müüakse inimestele õhku. Seejuures isegi mitte puhast.

  26. @Erik Puura – EPKK hindajad hindavad seda, et vesi sobib juua ja vastab teatud kvaliteedinõuetele. Pääsukesemärgi saamine ei kinnita seda, et Võluvesi on võluomadustega vesi, vaid joogikõlblik vesi, mis tehtud Eesti toorainest.

    Antud juhul ma ei oska näha EPKK “süülisust”, küll aga väärivad Võluvee ajajad perekond Napa kandidaadiks esitamist, kuna nende toode on üks umbluu-äri manifestatsioon. Lisaks nende tegevus Masaru Emoto fotonäituse korraldamine ja Emoto pseudoteaduse promomine raamatute, pressiteadete ja muu säärase kaudu. Lisaks üritavad nad oma võluäri laiendada rahvusvaheliseks ja on selle nimel registreerinud hulga kaubamärke.

    Napadele on umbluuäri elustiil.

  27. EPKK täisnimekiri tollel hindamisel märgi saanud toodete kohta:
    TEM ja TM märki kandvad tooted seisuga 01. 01. 2009

    Lisaks Võluveele on seal teisigi joogivesi:
    AS Värska Vesi
    Looduslik mineraalvesi “Värska originaaal”

    OÜ Plaines
    Plaines Eliit gaseerimata vesi
    Plaines Eliit gaseeritud vesi
    Plaines Eliit sidrunimaitseline vesi
    Plaines Eliit greibimaitseline vesi

    OÜ Saku Läte
    Joogivesi “Saku Läte”

    Kalevvesi OÜ
    Kalevvesi – joogivesi

  28. Bahh, see võluvesi on suht mõtetu teema, sest on täiesti tavaline, et toodetele jutustatakse muinasjutt ümber ja müüakse selle abil. Pange telekas käima ja vaadake suvalist shampooni ja pesupulbri reklaami kus imelised graanulid teevad selliseid füüsikaseaduste vastaseid vigureid, et hoia ja keela. Antud vee puhul mina igatahes ei näe suuremat probleemi kui mis iganes toote puhul, mis ennast teistest toodetest libatrikkidega ja väärinfoga paremaks valetab. Kui minu teha oleks, siis ma paneks kõik firmad reklaamis vaid kontrollitud faktidest rääkima, not gonna happen any time soon though …. Iga kord kui keegi ütleb reklaamis, et see on parim toode, ta 99% tõenäosusega valetab. Aga joogivee müümine on igat pidi inimeste röövimine. Ootan aega kui igal pool on tasuta joogivee putkad.

  29. @lucid – Nõus!

    Muidu, selgeltnägijate tuleproov tundub mulle hea kandidaadina – oleks üks konkreetne seisukohavõtt välja öeldud, muidu oli lihtsalt üks populaarne telesaade, mis lahkus lavalt lõppsõnumiga “nii ongi”. Päästeametit võiks tunnustavalt ära märkida järjekindluse eest, kaks kivi ridamisi samasse kapsaaeda näeks tobe välja.

  30. päästeametile peaks siis tegema jäärapealuu sarvede külge riputatud pendi. jäärapäisuse eest.

    tegelikult ma aga arvan, et ega nad teavad juba piisavalt hästi, et tegu on jamaga. arusaadaval põhjusel ei saa nad seda aga avalikult kinnitada. piinlik oleks. ja keegi võiks nõuda kellegi vastutuselevõtmist riigi raha raiskamise eest.

  31. @Jason – Tjah, pole kuulnud, et nad toda jurakat viimase aasta jooksul kasutanud oleksid, ja vast pole ilus kiusata kedagi lihtsalt selle eest, et ta ei ole “ma olen loll” öelnud.

  32. Endel ütles:

    @Martin Vällik
    Pealtnägija katse kirjeldus:

    1. “Erapooletus” kohas A tehti hommikul aurafoto. Pildil oli kollane aura, ühes nurgas väikese rohelise laiguga. Aurafoto-ekspert seletas, et mida vikerkaarevärvilisem on aura, seda parem.

    Kas oli näha, misasi seda värvi joonistas? Inimene photoshopiga või mõni müstiliselt must kastike?

  33. Veel üks kandidaat: http://www.seeder.ee – sõbranna vedas mu ühele feng shui loengule ja mõtlesin, et osaluseksperimendi & huvi mõttes ju võiks.

    8 PP slaidist 5 olid copy-paste tsitaadid ühe Ameerika psühholoogi raamatust, mida olen juhtumisi kunagi lugenud. NB! Slaididel polnud ainsatki viidet algallikale!

    Ja ülejäänud kolm slaidi olid pildid. :)) Ja toimus umbluule tavaline “Lääs on paha ja Ida hea”-vastandamine.

    Kõik see lõbu kestis paar tundi ja maksis 250 krooni. Saalis oli kümmekond inimest, kellest osad kiitsid vahepeal, kuidas “see tõesti toimib!” ning kui õigesti aru sain, oli tegemist ühega 9osalisest loengusarjast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga