Saladuse-Kaido ja teisi lugusid Eesti ajakirjandusest (augusti leiud)

Saladuse-Kaido. Pilt: Daisy Lappard

  • Pankrot tõi ärimees Kaido ellu õnne
    Gerda Kaupmees, ajakiri Naised

    Me ei suutnud töölisi firmas hoida, mis tingis lõpptähtaegade nihkumise ja tellijatelt nii suured trahvid, millest tekkinud auku me enam täita ei suutnud. Lumepall hakkas veerema ja käis pauk. Pankrot. Kõik läks. Alates säästudest kuni perele soetatud kinnisvaraga.

    Tegu siis meilegi tuttava Saladuse-Kaidoga, kes oma blogis minu kommentaari ei avaldanud, kuigi nimetas oma blogiloos (11.mai 2011:uus link) skeptik.ee-d. Varjamise ja udujutuga võib su karmavõlg lahendamata jääda, Kaido.

  • Ravimiamet: kodune HIV-proov on petukaup
    Õhtuleht

    Ravimiamet kontrollis firmat, kes soovis aprillis kodust HIV-proovi Eesti turule tuua. Selgus, et toote pakkujal ei ole Euroopa Liidus volitatud esindajat, samuti on sertifikaat võltsitud ning proov ei vasta nõuetele.

  • Rein Vaikmäe ja Tarmo Soomere: kliimamuutuste mehhanismid selgumas
    Rein Vaikmäe, Tarmo Soomere, Postimees

    Jääpuursüdamikes salvestunud aastakihtide detailne analüüs näitas aga veel, et on esinenud terve rida kliimaperioode, mil suure amplituudiga muutused on toimunud uskumatult kiiresti. Viimased kiired muutused leidsid aset üleminekul viimaselt jääajalt praegusele jäävaheajale. Seejuures ei ole salvestustes märke globaalsetest kataklüsmidest.

  • Solaarium tekitab vähki. Tõestatud!
    WHO, Delfi

    Nüüd on leitud, et ohtliku nahavähi risk tõuseb ligi 75%, kui alustada solaariumivannidega alla 30-ndat elusaastat.

  • “Kui Kaidole oleks õigel ajal abi antud, oleks ta praegu paranemas.”
    Arvo Uustalu, Õhtuleht

    “Nende üheksa raske päeva jooksul saime aru, et sa võid ise kogu väest püüda enda või lähedase elu päästa, aga kui eluteele satub ebaprofessionaalne arst, siis on lõpp teada.”

    Tartu ülikooli kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael: Ilmselgelt on tegemist juhtumiga, mida osakonnas väga tõsiselt arutatakse.

  • Õnnemeistri lahkumine
    Eve Heinla, Õhtuleht

    [Peeter] Kaberi viimane suur ettevõtmine oli hääle-, naeru ja õnneteraapia õpetamine. Ta tavatses end siis õnnemeistriks nimetada.

  • Enn usub vähihaige tervenemist puhastumise kaudu
    Aive Antsov, ajakiri Naised

    Enn Kaljo on uurinud sügavamalt vähihaigusest tervenemise võimalusi ning tema teooria kohaselt tuleb kasvajaga maadleval inimesel alustada kindlasti nii keha kui ka vaimu puhastamisest.

    Päris Aigar Sädeme tasemeni Enn Kaljo küll vist ei küündi, aga väga kaugel just ka ei ole.

  • Vitamiinidega aidsi raviv arst kaebas Eesti riigi kohtusse
    Eesti Ekspress

    Šarlatani renomeega tohter väidab, et apteegiravimid on tervisele kahjulikud. Seevastu tema enda väljatöötatud multivitamiinid, mida interneti kaudu müüakse, aitavad ravida vähki, HIV-nakkust ja aidsi, samuti diabeeti ning südame-veresoonkonnahaigusi. See olevat koguni teaduslikult tõestatud.

  • Uurimus: mahetoit ei ole tervislikum
    Siim Sepp, Novaator

    Londoni teadlased kirjutasid, et tarbijad on valmis mahetoidu eest maksma oluliselt kõrgemat hinda kui tavapäraselt toodetud toidu eest, uskudes, et mahetoit on tervisele kasulikum.

  • Kraanivesi pole kehvem kui pudelivesi
    Tiina Jõgeda, Eesti Ekspress

    Poevesi on ligi 500 korda kallim kui kraanivesi. On siis pudelivesi oma hinda väärt – kas see on 500 korda kasulikum, parema maitsega, lõhnaga, värviga? Või on ta maitsetu, lõhnatu, värvitu ja mõttetu?

Tänan juba ette kõiki, kes omalt poolt huvitavaid leide lisavad! Tõstsin siia ümber Rathi ja mahetoitu puudutavad kommentaarid.

197 Replies to “Saladuse-Kaido ja teisi lugusid Eesti ajakirjandusest (augusti leiud)”

  1. Eesti Ekspress: Vitamiinidega aidsi raviv arst kaebas Eesti riigi kohtusse

    Eesti riik keeldus andmast kaubamärgikaitset kõmulise saksa tohtri toidulisandile, mis pidi ravima aidsi ja vähki.

    Matthias Rath on meditsiinimaailma üks tuntumaid teisitimõtlejaid, kelle liikumine tahab enda sõnul “vabastada inimkonna ravimikartellide türannia alt”.

    Šarlatani renomeega tohter väidab, et apteegiravimid on tervisele kahjulikud. Seevastu tema enda väljatöötatud multivitamiinid, mida interneti kaudu müüakse, aitavad ravida vähki, HIV-nakkust ja aidsi, samuti diabeeti ning südame-veresoonkonnahaigusi. See olevat koguni teaduslikult tõestatud.

  2. See Rath on üks igavene pind perses, kelle tegevuse kaasabil on hinnanguliselt paarsada tuhat inimest aidsi tõttu surnud, kuna tema ja temasugused eitavad asjaolu, et hiv tekitab aidsi, mistõttu keeldutavad valitsused ostmast tõendatud toimega ravimeid oma inimeste elu päästmiseks ja makstakse Rathi-sugustele surmakutsaritele miljoneid toimeta vitamiinide ostmiseks.

    Seesama Rath kaebas kohtusse ka arst-ajakirjaniku Ben Goldacre’i ja ajalehe The Guardian, kuna Ben kritiseeris ajalehe veergudel jõuliselt Rathi pseudoteaduslikku tegevust. Rath küll taganes oma kaebusest ja peab asjaosalistele õigusabikulud kinni maksma.

    Rath on seniloetu järgi otsustades üks kõige ilgemaid kombinatsioone pseudoteadusest, paranoiast, võimumängudest, kulukatest ähvardustest, tsensuurist, teadusvastasusest, aktiivsest surma põhjustavast tegevusest, kus surevad inimesed üksikisiku rahahunniku suurendamise nimel. Jälk värk.

  3. Seesama Rath kaebas kohtusse ka arst-ajakirjaniku Ben Goldacre’i ja ajalehe The Guardian, kuna Ben kritiseeris ajalehe veergudel jõuliselt Rathi pseudoteaduslikku tegevust. Rath küll taganes oma kaebusest ja peab asjaosalistele õigusabikulud kinni maksma.

    Arvestades, kuivõrd hageja kasuks Briti laimuseadused ajaloolistel põhjustel kiivas on, on selles kontekstis hagi kaotamine üsna tugev point.

    Aga see, et muidu mõistlik artikkel teda “meditsiinimaailma teisitimõtlejaks” hüüab, ei lähe mitte.

  4. M ütles:

    Täitsa kohe huviga ootan, et kas mõni Eesti ajakirjandusväljaanne neid uurimusi ka meie rahvani tuua võtab, mida nendes uudisnuppudes kajastatud on:

    Novaator igatahes kajastas ja mu meelest on ta sealt juba mujale ka levinud. Kas ka kusagil paberisse jõuab, on raske ennustada.

  5. Mahetoidu juurde tagasi tulles, väljavõte artiklist:

    He made clear, however, that he had not looked at pesticide and herbicide residues in food produced by organic and conventional farming methods.

    Pestitsiidid ja taimekaitsevahendid aga on ju kõige põhilisem põhjus, miks üldse mahetoitu tarbitakse!
    Miks nad seda ei uurinud? Uurivad mingit teisejärgulist asja. Endal mul poleks pähe tulnudki arvata, et mahetoit kuidagi toiteväärtuselt võiks erineda.
    VB on Inglismaal ka mittemahe puuviljad (õunad nt) nii pestitsiidi ja muu keemiavabad, et küsimus pole oluline, aga mul siin Eestis on ikka küll soovitatud poe õunu koorida enne söömist. Ja see käib pinda.

  6. @anu – Osingusõnad “organic food health” andis google esimese vastena sellise lehekülje, kus on nüüdseks ümberlükatud väide täiesti olemas. Samuti ei taha ma nõus olla sellega, et toiteväärtus toidu juures teisejärguline on.

  7. volli ütles:

    @anu – Osingusõnad “organic food health” andis google esimese vastena sellise lehekülje, kus on nüüdseks ümberlükatud väide täiesti olemas. Samuti ei taha ma nõus olla sellega, et toiteväärtus toidu juures teisejärguline on.

    Raske öelda, kas see väide on nüüdseks kindlalt ümber lükatud. Üks uurimus väidab seda, ilmselt võib leida ka vastupidiseid seisukohti.

    Hoopis kummalisem on aga Anu toodud lõik artiklist – meenutan, et pealkiri oli “Organic food has no health benefits, study finds” või “Organic ‘has no health benefits'”

    Kui pestitsiidide sisaldust ei vaadatudki, kuidas saab nii kindlalt väita, et vahet pole?
    Lisaks:
    Dr Dangour, said: “Our review indicates that there is currently no evidence to support the selection of organically over conventionally produced foods on the basis of nutritional superiority.”

    He added that better quality studies were needed.

    Mulle küll tundub, et “toiteväärtus” ja “tervislikkus” ei ole täielikult kattuvad mõisted.
    Ohh – ja kvaliteetsemaid uurimusi on vaja:)

  8. Tänane Observer on sellest orgaanilise toidu uurimusest kirjutanud hea ülevaate, kus juhib tähelepanu selle nn looduslikkuse mõiste väärastunud alusele.

    For a start, the idea that organic fruit and veg contain no harmful chemicals compared with non-organic produce is simply wrong, scientists argue. Certainly, there are pesticide residues in the latter but there is no evidence these are cumulatively harmful.

    More to the point, organic crops – because they are untreated with chemicals – have correspondingly high levels of natural fungal toxins. Thus they balance out: artificial pesticide residues in non-organic crops, natural fungal toxins in organic. The only real difference is that the former are cheaper to grow – and this takes us to the heart of the issue, according to Professor Ottoline Leyser of York University.

    “People think that the more natural something is, the better it is for them. That is simply not the case. In fact, it is the opposite that is the true: the closer a plant is to its natural state, the more likely it is that it will poison you. Naturally, plants do not want to be eaten, so we have spent 10,000 years developing agriculture and breeding out harmful traits from crops. ‘Natural agriculture’ is a contradiction in terms.”

    Lisaks on mahetoidu liikumine isegi ohtlik, kuna seisab põllumajandusmeetodite arenemise vastu. Nood on aga väga vajalikud kasvava rahvaarvu jätkuvaks toitmiseks.
    Mahetoidulikumise head küljed on aga saavtatavad ka tavafarmides.

    As Professor Jules Pretty of Essex University and a UN agricultural adviser says, the practice – with pesticide restrictions – has clearly been of benefit to the country in terms of maintaining biodiversity and encouraging animal welfare.

    “However, there are plenty of standard farms that now score well on these issues,” he added.

  9. Kogu selle asja juured on ilmselt DDT paanikas, mis oli lõppude lõpuks täiesti põhjendatud paanika. Läheb ilmselt veel hulk aega, enne kui järellainetus vaibub.

  10. Spetsialistid ehk oskavad öelda — kui poest ostetud õuna söömisest tekib suhu lööve, siis kas mul on allergia nende ainete vastu, millega õuna kaitseks parasiitide eest on pritsitud, või on mul allergia hoopis väetiste vastu, mille peal õun on kasvanud, või on mul lihtsalt kerge mürgitus (eeldades, et taimekaitsevahendid ja/või sünteetilised väetised on mürgised)?

    Oma aiast või üldse Eestist puu otsast korjatud õuntega sellist jama ei teki.

    Ma sellepärast küsin, et loogika väidab mullegi: kultiveeritud toit on mitmel põhjusel mõistlikum kui naturaalne mahetoit. Ometi on tihti nii, et mittemahe toit (eriti just puuvili) tekitab tüsistusi ja allergianähte, mida sama vilja maheversioon ei põhjusta. Jääb mulje, et minu organism keeldub teadlaste juttu uskumast :)

  11. Sellele küsimusele oskab vastata kõige paremini allergoloog. Õuna koorimine aitab ka. Isegi psühholoogilist tegurit ei saa välistada.

  12. Kas keegi skeptik kommenteeriks, mismoodi artikkel “Kui Kaidole oleks õigel ajal abi antud …” siia nimekirja sattus?
    Või on skeptikute arvates arstid ALATI eksimatud, nii et igasugune teisitimõtlemine on uhhuu rubriiki kuuluv?

  13. @Anonyym2 – oled asjast veidi vildakalt aru saanud. Siia rubriiki ei satu lood mitte ainuüksi seepärast, et see ilmtingimata umbluud või uhhuud peaks sisaldama. Sageli olen siia lisanud lugusid ka leidudest päris teaduse mailt.

    Sinu poolt nimetatud lugu on minumeelest lugemist väärt ja seepärast ma selle siia ka lisasin. Justnimelt sellepärast, et arstid ei ole eksimatud ega kõikvõimsad inglid ja kui neil nende töös mingi jama juhtub, siis üldjuhul arutatakse selle üle vägagi kriitilisel meelel. See on arstiteaduse ja ka muu teaduse vältimatu osa.

    Selle “ALATI eksimatud” võib endale kaenla alla pista, kui soovid, aga teaduse tegemise ja tutvustamise juurde sellised absoluutsed väited loomu poolest ei sobi.

  14. Jee, Enn Kaljo endale uue hobuse leidnud!

    Mõni aasta tagasi lõppes periood, mil ta “Kesknädala” üle külvas oma põhiseaduse-tõlgendustega. Millest üks kummalisemaid oli mõte, et kuna PS-is on kirjas, et “igal lapsel, kelle vanematest üks on Eesti kodanik, on õigus Eesti kodakondsusele sünnilt”, ei ole lapsel, kelle mõlemad vanemad on Eesti kodanikud, sellist õigust… Ja vist tema oli ka see, kes arvas, et kuna KarS-is on kirjas, et “teise inimese tapmise eest karistatakse…”, ei ole esimese inimese tapmine karistatav.

    http://www.leiel.ee leheküljel ripub siiani tema referaat E. V. Saksa teooriatest.

    Kodulehekülg on mehel ka täitsa olemas.

    On olnud Sai Baba ühenduse esimees. Loomulikult ei ole ta kõrvale jäänud ka aspartaamiteemast. Kandideerinud Iseseisvuspartei ridades KOV valimistel.

    Üsna hiljuti püstitas suurejoonelisi äriplaane.

    Nüüd siis on hakanud vähi ravimisega tegelema. Huvitav, et oma CV-s artiklite hulgas ta “Kesknädala” omi ei maini…

  15. “Kui Kaidole oleks õigel ajal abi antud …” on selles mõttes klassikaline lugu, et ilmutab ridade vahel mitmesuguseid märke aegsasti üles kerkinud konfliktisarjast patsiendi lähedaste ja meditsiinirahva vahel, millest enamik aga ajakirjanikule märkamata jäänud on. Paraku müüvad säherdused lood hästi.

  16. Kui ma õigesti mäletan, oli isand Kaljo veerandsada aastat tagasi tunnustatud humorist. Kes teab, äkki on tegemist lihtsalt perföömänsiga?

  17. Pimesool, põrn ja rööpne vereringe polegi kasutud
    Delfi Forte

    Ussjätke, mandlid, mitmed ülemäärased veenid — need kõik on kehaosad, mida kunagi peeti jäänukiteks: ebavajalikeks või lausa kasututeks rudimentideks.

    Tõik, et meie organism arenes välja ajal, mil inimeste eluiga oli lühike ja sisustatud peamiselt küttimise-korilusega, on üks võti paljude “kasutute” kehaosade tähtsuse mõistmiseks, ütleb Laitman. Evolutsioonilisest vaatevinklist oleme me kaasaegsel moel elanud võrdlemisi lühikest aega, osutab ta. “Meie tingimused on palju muutuda jõudnud, kuid meie kehad mitte.”

  18. Seda, et põrn on kasutu, võib arvata ainult väga rumal inimene.

    Aga “Postimehe” haiglaukseküsitlus näitas, et suur osa vastajatest arvas, et inimesel polegi põrna, nii et mis sealt ikka tahta.

  19. Kui ma õigesti mäletan, oli isand Kaljo veerandsada aastat tagasi tunnustatud humorist.

    Siis ta oleks pidanud seda 25-aastaselt olema. Oled sa kindel, et tegu on sama isandaga?

  20. Kriku ütles:

    Kui ma õigesti mäletan, oli isand Kaljo veerandsada aastat tagasi tunnustatud humorist.

    Siis ta oleks pidanud seda 25-aastaselt olema. Oled sa kindel, et tegu on sama isandaga?

    Ei ole. Aga Nõukogudemaal ei olnud see põrmugi võimatu.

  21. Enn Kaljo tõlge: Vana-Egiptuse papüürus uriiniteraapiast (“Terviseleht” 16/2000)

    Veel on kodanik Eesti Ron Pauli mitteametliku tugigrupi liige.

    2005. aastal avaldas aga artikli energeetikast:

    Eesti Nokia leitud

    28. märtsil 2005. aastal toimus Washingtonis, Rahvuslikus Pressiklubis pressikonverents, mille Joseph W. Newman andis ajakirjandusele, tutvustamaks oma enneolematult efektiivset masinat, mille mootor töötab vaid 30 voldilt (5 kuue voldist patareid), näidates lõpptulemusena 11400% efektiivsust. Masina käivitamiseks on vaja vaid minuti jagu sädet ja siis see käivitub. Uus masin on Newmani eelmiste energiamasinatega võrreldes kvantum-hüpe edasi. Masin ise on elektromagneetiline mootor, mis nii üllatav kui see ka ei oleks, töötab külmalt (erinevalt tavalistest masinatest) rakendades tööle universumi elementaaljõud, täielikus harmoonias esimese termodünaamika seadusega.

  22. PM Elu24:

    Portaali Totalscifionline.com poolt koostatud parimate ulmefilmide edetabel:

    1) Blade Runner (1982)
    2) 2001: A Space Odyssey (1968)
    3) Star Wars (1977)
    4) Alien (1979)
    5) Metropolis (1927)
    6) The Day The Earth Stood Still (1951)
    7) The Terminator (1984)
    8) Planet of the Apes (1968)
    9) E.T. (1982)
    10) Solaris (1972)

  23. Seda, et põrn on kasutu, võib arvata ainult väga rumal inimene.

    Seda artikkel ei väidagi. Tsiteerin:

    Muidugi on teada, et põrn — neerukujuline elund kõhuõõne vasakus ülemises nurgas — aitab leida nakatunud piirkondi ja sõelub kahjustunud või vanu punaseid vereliblesid. Üldiselt on seda organit aga peetud mõttetuks. Kui see välja lõigata, elab patsient edasi. Ajakirja Science värskes numbris avaldatud uurimus on sellele leidnud aga veel ühe, märksa olulisema rolli.

    Uudise point on, et leiti põrna uus ja veel tähtsam funktsioon: südamelihase taastamine monotsüütidega pärast rabandust.

  24. See on kaunis kahtlane. Südamelihase infarkt on inimestes võrdlemisi haruldane sündmus; on ebatõenäoline, et see põrna väljakujunemiseks piisavalt evolutsioonilist survet sai avaldada.

    Pigem on uudise point, et põrnal leiti uus ja tähtsam funktsioon, mis on monotsüütide hoidmine. See, et monotsüüte palju oleks, on arvatavasti kasulik veel mitmesugusteks muudeks protsessideks, mitte ainult südamelihase lappimiseks.

  25. @dig – lühidalt kokku võttes on lugu siis selles, et osad kodanikud ei suuda misiganes põhjusel leppida sellega, et Barack Obama on USA president. Hetkel on üheks võtteks üritada teda presidendiametist kõrvaldada see, et äkki ta pole USA pinnal sündinud, seega ei tohiks ta ka olla president.

    On olemas igati ontlik sünnitunnistus, millel on kirjas, et Barack Obama sündis Havail 4. augustil 1961.

    Kui on tehtud ka selline sünnitunnistus, kus sünnikohaks on Keenia. See paistab küll väga Austraalia omaaegse sünnitunnistuse moodi, aga mulli puhumiseks sobib ikka.

    Osade meelest pole muidugi ka Havai mingi korralik USA osariik.

    The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
    The Born Identity
    http://www.thedailyshow.com
    Daily Show
    Full Episodes
    Political Humor Spinal Tap Performance
  26. See globaalselt vee säästmise jutt on mulle arusaamatu. On riike, kus on vett palju ja riike, kus on vett vähe. Näiteks Malis on vett vähe ja seda tuleb tõesti kasutada säästlikult. Eestis on vett palju ja veekasutus sõltub ainult puhastusseadmete võimsusest. Ei Eesti ega Mali ei saa midagi teha selleks, et ühes oleks vett vähem või teises rohkem, sest see sõltub globaalsest kliimast.

    Ei ole ühtegi viisi – peale kosmosesse lennutamise, mida on seni tehtud väga väikses mahus – kuidas Maa pealt vett vähemaks saada. Veel enam, ilmselt on suur osa Maal loksuvast veest maavälist päritolu.

    Kui näiteks “Roheline Värav” kirjutas, et

    Inimene koosneb enamjaolt veest nagu ka mis tahes muud elusolendid. Kui vesi ära kaob, oleme kõik omadega õhtul. Hullem veel – abi ei ole igasugusest veest, vaid vaja on vett, mida meie organism suudab omastada. Sellist vett ei ole Maa peale jä rele jäänud just ülemäära palju.

    siis on see küll täielik jama. Globaalses plaanis ei kao vesi kuhugi ja sama käib vihmapilevede kaudu puhastumise ja pinnase kaudu mineraalidega taasrikastumise tsükli kohta.

  27. Naine nuumas koeri ja müüs nende rasva

    Loomakaitsja Renata Mizera sõnul said nad koerte karmi kohtlemise jälile, kui koerakasvataja kiitis koerarasva tervislikke omadusi ning lisas, et paneb iga päev ühe supilusikatäie koerarasva oma tütre toidu sisse.

    Mozera sõnul maksis pool liitrit koerarasva 37 eurot (578 krooni).

    Politsei saatis naise koerakasvatusfarmist leitud rasvapurgid laboratooriumisse uurimiseks.

    37-aastasele naisele esitati süüdistus loomade julmas kohtlemises ning tervisekaitse poolt mitte heaks kiidetud aine müümises. Teda võib kuni kahe aasta pikkune vanglakaristus ees oodata.

  28. Kriku ütles:

    See globaalselt vee säästmise jutt on mulle arusaamatu.

    Sekundeerin sulle kätega vehkides ja üles-alla hüpeldes. Ma olen aegade jooksul öelnud inetult mitmele inimesele, kes veekulule viidates lihakasvatust keskkonnavaenulikuks nimetavad. Eestis, kust suurem osa allasadavast veest mulinal välja voolab ilma, et inimene teda iial käe või torujupiga katsuks, ja kus sõna “põud” esineb tõsimeelselt ainult põllumajandustoetuse taotlustel! Rääkimata sellest, et lihakilo tootmiseks kuluvale veele summeeritakse uskumatu nürimeelsusega juurde lehmade poolt nahkapandud taimede transpiratsioon.

    Kui me hakkame endal ülejäävat vett tasuta Süüriasse eksportima, siis ma muidugi muudan meelt ja soovitan kõigil püha ürituse nimel vett kokku hoida.

  29. Teadlased: homosid ei saa ravida

    Inimesed, kes eeldavad, et homoseksuaalsus pole muud kui elustiili-valik, on soovitanud geidel ja lesbidel sugulist sättumust teraapia või muude ravimeetodite abil muuta. Sellistel nõuannetel pole aga kaasaegses maailmas enam kohta, väidavad psühholoogid.

    Ameerika psühholoogialiidu APA värske resolutsiooni kohaselt peaksid tervishoiutöötajad vältima klientidega suheldes väiteid, et nood saavad oma seksuaalset orientatsiooni teraapia või muu ravimeetodi abil muuta. Põhjus on organisatsiooni ühisel hinnangul lihtne: ravi ei tööta

    , vahendab LiveScience’i artiklit Forte.ee

  30. Muidugi ei saa. Pedofiilide puhul on seda palju põhjalikumalt uuritud. Kõik katsed on kas liiva jooksnud või piirnenud keemilise kastreerimisega.

  31. Sõber Celtik ajab oma blogis segast ja põhjendamatut vaktineerimisvastast juttu:

    Mürgitades laste keha

    Mis kõik vaktsiinide süü ka pole: autism, aids, ajutöö häired, sotsiaalsed hälbed, vägivaldne käitumine, imikute äkksurmad… Aafrikas teostatakse vaktsineermise sildi all genotsiidi… Muidugi on kõige taga ravimifirmade kasuahnus.

    Celtic on teadusvaenulik, paranoiline vandenõuteoreetik, vaktsiinivastase hüsteeria õhutaja ja sellega potentsiaalselt oht rahva tervisele, kuigi ta mõju on üsna lokaalne.

    Celticule sekundeerib seal teine umbluumeister nimega Sekeldaja ja anekdootlikke pajatusi leiab ka teistelt kommenteerijatelt.

  32. Martin Vällik ütles:

    Muidugi on kõige taga ravimifirmade kasuahnus

    Kelle oma siis veel? Isegi lasteaialaps saab aru lihtsast loogikast – et firmal jätkuks turgu, on tarvis see turg kindlustada. Ravimifirmad ei ole mingid head samariitlased, kes halleluuja karjudes appi sööstavad. Kõigepealt tehakse sind haigeks ja siis müüakse terve elu tablette.

    WHO bioterrorism

    Ravimifirma Baxter levitas tavaravimites linnugripi elusaid tüvesi

    Baxter on seesama, kes hetkel 500 miljoni seagripivaktsiini doosi raha tasku pistab.

  33. Pean ilmselt lasteaeda tagasi minema, no ei saa aru. Kasvõi sellest, mis huvi on silm kinni pigistada riikidel, kelle eelarvest need ravimid ju tihti kinni makstakse ja kelle majandus kannatab, kui töövõimelised inimesed on haiged. Pakutav loogika ju eeldab, et riigid vaid mahitavad maailma valitsevate ravimifirmade tegevust. Ei ole põhjust uskuda, et checks-and-balances selles äris ei toimi.

    Ja sellest, kust on ravimifirmad leidnud sellised suurepärased ained, millest teavad ainult nemad ja mis toimivad täpselt ootuspäraselt haigusi tekitavalt ja nimelt selliseid, mille vastu sellel firmal on välja pakkuda parim ravim (no kes siis konkurentidele kliente kasvatada soovib). Minu mõistuse jaoks tundub see liiga kaheldava kasuteguriga ettevõtmine. Märksa mõttekam – ja seda ravimifirmad tõesti pidevalt üritavad teha – on lihtsalt välja mõelda uusi haigusi mõnele ravimile, mis käepärast. Aga firmade väidetavat mõjuvõimu arvestades ei lähe seegi neil kuigi libedalt.

  34. Asi selles ongi ju, et inimesed ei ole niisama haiged. Milles seisneb näiteks praeguse seagripi oht? Mille poolest erineb seagripp tavalisest gripist? Aga paanikat tekitatakse küll nagu oleks maailma lõpp käes kohe ja viimase abinõuna saab kuskilt süsti tellida.
    Ajakirjandus on täis artikleid, kus karjutakse et arengumaad võivad vaktsiinist ilma jääda, Prantsusmaa tellib kohe kaks doosi elaniku kohta, Eestisse äkki ei jõuagi vaktsiini, sügisel hakkab seagripi pandeemia pihta jne jne. Millest toitub selline paanika ning miks seda toidetakse?

  35. Vandenõuteooria on väga lihtne!

    Ilmselgelt eelistavad kurjad ravimifirmad stabiilseid kliente, kes kaua elavad. Inimesed, kes epideemiatesse ära surevad, jätavad ju näiteks enamiku geriaatrilistest ravimitest pruukimata! Sellepärast propageerivad kurjad ravimifirmad epideemiaid ära hoidvat vaktsineerimist, päästes seeläbi lugemata arvul elusid täiesti omakasupüüdlikel ja seega jälkidel motiividel. Aga ükski sünnis isemõtleja ei saa niisugust asja lubada; sellepärast peabki Celtic hoolitsema, et kurjad vaktsiinitootjad tema lapsi ei päästaks. Muidu hakkavad veel vanuigi ravimifirmadelt teenust ostma …

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga